Sjajni Kecmanović odbranio titulu na Oranž boulu

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Kecmanović odbranio titulu na Oranž boulu

Srpski teniser Miomir Kecmanović odbranio je titulu na Oranž boulu, nezvaničnom prvenstvu sveta za juniore i tako postao tek treći igrač u istoriji kojem je to pošlo za rukom.

Najbolji junior sveta u finalu turnira na Floridi pobedio je drugog nosioca, Kineza Jibinga Vua sa 6:3, 6:1 i potvdio apsolutnu dominaciju.

Sedamnaestogodišnji Kecmanović na putu do odbrane titile nije izgubio nijedan set, a pre njega dve godine uzastopno trofej su poidizali Harold >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Solomon 1969. i 1970. i Bil Martin 1973. i 1974.

Koliki je uspeh ostvario mladi Srbin govori i podatak da titule na Oranž boulu svojevremeno nisu uspevali da odbrane ni velikani poput Rodžera Federera, Ivana Lendla, Džona Mekinroa i Džima Kurijera.

Congrats to IMG Academy trainee Miomir Kecmanovic! 2016 Orange Bowl champ and junior world #1!!! pic.twitter.com/JkuJQzEPwJ

Srbin je ove godine osvojio četiri titule u singlu i dve u dublu, a bio je i član Dejvis kup reprezentacije svoje zemlje.

Kecmanović, za one koji ne znaju, trenira i radi na čuvenoj akedamiji kod Nika Bolitirerija.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kecmanović ušao u istoriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2016

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović postao je danas tek treći igrač u istoriji koji je uspeo da odbrani titulu na Oranž boulu, nezvaničnom prvenstvu sveta za juniore, u Majamiju...On je u finalu savladao Kineza Jibinga Vua 6:3, 6:1 i završiće godinu kao najbolje rangirani junior na planeti...Pre...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kecmanović: Verujem da ću uspeti da budem najbolji

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Dec.2016, 09:24

Najbolji junior svijeta i Srbije Miomir Kecmanović odbranio je titulu na Oranž boulu, nezvaničnom prvenstvu svijeta u konkurenciji do 18 godina i potvrdio da je u ovom uzrastu trenutno bez premca...Kecmanović je u finalu prestižnog takmičenja na Floridi savladao drugog nosioca iz Kine Ju Vibinga...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kecmanović kreće na profi turnire: Uspeću, sigurno

Izvor: Mondo, 12.Dec.2016

Sedamnaestogodišnji srpski teniser posle odbrane titule na Oranž Boulu i prvog mesta na juniorskoj svetskoj listi, spreman da sledeće sezone nastavi da beleži dobre rezultate i na višem nivou..Miomir Kecmanović napravio je veliki uspeh u finišu 2016. godine. Odigrao je 32 meča, ostvario 29 pobeda....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.