Serena Vilijams ubjedljivo do finala Australian opena

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2016, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena Vilijams ubjedljivo do finala Australian opena

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije ubjedljivom pobjedom nad Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom 6:0, 6:4, u meču igračica koje će od ponedeljka biti prva i treća na svijetu.

Protivnica Vilijamsove u finalu u Melburnu biće Njemica Anđelika Kerber, koja je u dva seta pobijedila Britanku Džoanu Kontu, 7:5, 6:2.

Amerikanka je potpuno dominirala na današnjem meču. Prvi set je dobila za 20 minuta, pogodivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 18 vinera.

Drugi set je bio nešto neizvjesniji, pošto je Radvanjska uspjela da napravi jedan brejk, ali je 34-godišnja Serena podigla nivo igre i završila meč sa osam uzastopnih poena, uz tri asa i jednim direktnim poenom iz forhenda.

Vilijamsova je do sada šest puta osvajala Australijan open, a ako pobijedi u subotu, izjednačiće se sa Štefi Graf sa 22 osvojene grend slem titule, što je rekord u eri "opena". Najviše grend slemova u istoriji ima Margaret Kort – 24.

Vilijamsova je velika favoritkinja u finalu, ne samo zbog trenutne forme, nego zato što je do sada pobjeđivala u svih šest finala u Melburn parku.

"Neću razmišljati o izjednačenju rekorda. Prošle godine mi je takođe falio jedan turnir. Ako ne pobijedim u subotu, ponovo će mi faliti jedan", rekla je Vilijamsova posle meča.

Prva teniserka svijeta imala je prošle godine jednu od najboljih sezona u karijeri, ali nije uspjela da osvoji kalendarski grend slem, pošto je u polufinalu US opena izgubila od Roberte Vinči.

Kerberova je okončala neočekivane rezultate Džoane Konte, najprijatnijeg iznenađenja turnira. Njemica je do sada šest puta igrala sa Serenom i ima samo jednu pobjedu. Njena zemljakinja Štefi Graf je 1994. postala prva teniserka iz Njemačke koja je osvojila Australijan open.

"Štefi, molim te, piši mi, treba mi savjet", rekla je Kerberova posle meča.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.