Šampioni iz Kuršumlije u finalu Sportskih igara mladih

Izvor: juGmedia, 05.Jun.2016, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampioni iz Kuršumlije u finalu Sportskih igara mladih

KURŠUMLIJA – Atmosfera na utakmicama bila ravna onoj sa velikih sportskih događaja – uzavrela, burna i puna neizvesnosti do samog kraja.

Više od 700 osnovaca iz Topličkog kraja takmičilo se u subotu, 5. juna, na više terena u Kuršumliji, u okviru Sportskih igara mladih Srbije 2016.

Deca sa juga Srbije pokazala su da su i te kako privržena sportu, druženju i fer-pleju. Jer, pored učesnika Igara koji su pokazali zavidne veštine na terenima, publika koju su činili >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << njihovi vršnjaci bila je vatrena u navijanju.

Na takmičenju u stonom tenisu najuspešniji su bili Milena Krpić i Andrija Đurić, dok je u tenisu pobedio Miloš Novaković.

U uličnom basketu pobedu su odneli timovi „Poll room“ (dečaci) i „No name“ (devojčice), dok je u igri „između dve vatre“ najbolja bila ekipa koja se takmičila pod nazivom „Tigrovi“ (odeljenje IV 2).

Tamara Pećaranin i Nikola Marković pobedili su u šahu, dok su u malom fudbalu briljirali dečaci iz OŠ „Miloje Zakić“.

Osvajanjem prvih mesta u Kuršumliji mali sportisti obezbedili su učešće na nacionalnom finalu Sportskih igara mladih Srbije 2016. koje će biti održano krajem jula u Beogradu. Ukoliko budu bili jednako uspešni i na nivou države, čeka ih takmičenje na međunarodnom finalu Igara u Splitu, na kom će učestvovati i deca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sportske igre mladih su najmasovnija balkanska manifestacija za decu i omladinu.

Osnovni cilj Igara je promocija zdravog života, druženja i fer-pleja. Pored toga što potpuno besplatno mogu da se takmiče u više sportskih disciplina, deca imaju mogućnost da upoznaju vršnjake iz Srbije i regiona i steknu nova prijateljstva.

Osnovci iz Topličkog kraja koji su propustili da se prijave za takmičenje u Kuršumliji mogu da se prijave za nadmetanje u bilo kom drugom gradu-domaćinu Igara u Srbiji. Isto važi i za decu koja su se već takmičila ove godine, kako u Kuršumliji tako i u drugim gradovima-domaćinima Igara – bilo da su pobedila ili da nisu zadovoljna plasmanom u svom gradu.

Online formular za prijave možete da pronađete OVDE

http://prijava.igremladih.org/srbija/

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.