Safin: Đoković se neće vratiti u vrhunsku formu

Izvor: B92, 27.Nov.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Safin: Đoković se neće vratiti u vrhunsku formu

Bivši ruski teniser Marat Safin nije optimista kada je reč o povratku srpskog tenisera Novaka Đokovića na svoj najbolji nivo.

Safin smatra da će i naredne godine Rafael Nadal i Rodžer Federer nastaviti da dominiraju svetskim tenisom kao što su to učinili ove godine.

U međuvremenu će pristići i novi momci, pa će i oni koji imaju više od 30 godina početi da im prepuštaju primat.

"Sledeće sezone će Federer i Nadal ostati na vrhu, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verujem da će se Novak Đoković vratiti u vrhunsku formu, za njega će to biti teška situacija. Mari će imati uspone i padove, ali ako se Federer i Nadal ne povrede on neće moći da uradi ništa", rekao je Safin za Lajv Tenis.

Za Safina je Nadal impresivniji od Federera jer je, kako kaže, Rafa veliki radnik i "rvač". Tenis se ubrzao i igra se snažnije, bez mnogo vremena za razmišljanje. Od perioda kada se Safin penzionisao, malo se toga na ATP listi menjalo, zbog čega smo doskora redovno pričali i čitali o "velikoj četvorci".

"Federer i Nadal su tu dugo vremena. Ako pogledamo Top 10 listu, ništa se nije promenilo od kada sam se ja povukao 2009. godine. Ali to će se promeniti. Ovi od 30 i više će prepustiti svoje mesto mlađima koji su brži i napredovaće vremenom. Aleksandar Zverev ima mnogo potencijala, ali je još uvek mlad. Za godinu ili dve će biti potpuno drugi igrač. I kada vidite sebe kao juniora više niste junior, a on mora da nastavi da veruje u sebe i trenira naporno", kaže Safin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.