Šafaržova završava karijeru posle Australijan opena

Izvor: B92, 11.Nov.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šafaržova završava karijeru posle Australijan opena

Češka teniserka Lucija Šafaržova saopštila je danas da će završiti karijeru posle predstojećeg Otvorenog prvenstva Australije zbog zdravstvenih problema.

Ona je ovu odluku saopštila u Pragu pre početka finala Fed kupa izmedju Češke i SAD.

Šafaržova je četiri puta pomogla Češkoj da dodje do trofeja, ali nije u trenutnom timu koji se bori za novu titulu.

Šafaržova je dodala da je njena odluka o završetku karijere usiljena zbog zdravstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problema koji su uticali na njenu karijeru u poslednjih nekoliko godina.

Ona je osvojila sedam WTA turnira u singlu i 15 u dublu, uključujući i pet gren slem titula sa Amerikankom Betani Matek-Sends. Najbolji plasman Šafaržove u singlu bio je peto mesto na WTA rang-listi 2015. godine, kada je stigla do finala Rolan Garosa, dok je u dublu bila prvopalsirana prethodne sezone.

Ona je sa sunarodnicom Barborom Štricovom osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.