Sabalenka se revanširala Švjontek i osvojila Madrid

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 21:07

Sabalenka se revanširala Švjontek i osvojila Madrid

Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je Masters u Madridu.

Druga igračica sveta savladala je prvu na WTA listi, Igu Švjontek, rezultatom 6:3, 3:6, 6:3, posle skoro dva i po časa tenisa.

Sabalenka je tako uspela da se revanšira Poljakinji za poraz od pre dve nedelje u finalu turnira u Štutgartu.

Arina, aktuelna šampionka Australijan opena, stigla je do svog trećeg trofeja u sezoni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je slavila i u Adelejdu.

Prve brejk šanse protiv Švjontek imala je u šestom gemu, nije ih iskoristila. Ali četvrtu po redu, u osmom gemu – jeste. Tako je povela sa 1-0 u setovima.

Prvi put je servis ispustila u drugom gemu drugog seta, ali je uzvratila ribrejkom u petom gemu i tako se sa 3:0 vratila na 3:3.

Propustila je ubrzo i šansu za završni udarac, brejk loptu u sedmom gemu, a kazna je stigla u devetom, kada joj je Iga oduzela servis i izjednačila u setovima.

Sabalenka je vodila u odlučujućem periodu sa 3:0, Švjontek se ovoga puta vratila na 3:3, međutim, ključni brejk Sabalenka je napravila u osmom gemu.

U narednom je spasila brejk loptu, propustila tri meč lopte ali ne i četvrtu – za konačni trijumf u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.