Izvor: RTS, 26.Jan.2023, 14:30

Sabalenka savladala Linet i plasirala se u finale Australijan opena

Beloruska teniserka Arina Sabalenka izborila je finale Australijan opena nakon trijumfa u polufinalu turnira nad Magdom Linet 2:0 (7:6, 6:2).
Sabalenka će se u finalu za prvu grend slem titulu u karijeri boriti protiv Elene Ribakine koja je ranije savladala Viktoriju Azarenku 2:0.

Meč je počeo brejkom Poljakinje, da bi već u četvrtom gemu prvog seta Sabalenka uzvratila istom merom i izjednačila rezultat 2:2.
Do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvog seta obe teniserke su osvajale gemove na svoj servis.
Na kraju prvog seta Sabalenka je bila koncentrisanija i nakon taj-brejka napravila je prednost u odnosu na protivnicu.
Beloruskinja je u istom ritmu, kako je završila prethodni, nastavila i u drugom setu.
Napravila brejk na početku drugog seta pri rezultatu 1:1, a kasnije je i potvrdila oduzet servis protivnici i stekla nenadoknadivu prednost, budući da je i u petom gemu napravila brejk razliku.
Finalni duel odigraće se u subotu, a Ribakina će pokušati da osvoji drugi grend slem trofej, pošto je prošle godine trijumfovala na Vimbldonu, dok je Sabalenki ovo prvo finale u pojedinačnoj konkurenciji. 
Australijan open se igra za nagradni fond od 48,5 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BELORUSKINJA NEMILOSRDNA: Perfektna Sabalenka u finalu Australijan opena

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2023

I dalje bez izgubljenog seta na turniru...Beloruska teniserka Arina Sabalenka savladala je Poljakinju Magdu Linete (6:7, 2:6) i plasirala se u finale Australijan opena. Ona će u meču za titulu igrati sa Elenom Ribakinom koja je bila bolja od Viktorije Azarenke...Nije dobro počelo po favoritkinju,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.