Rolan Garos, 1. dan: Jelena jedina od našh na terenu

Izvor: Blic, 21.Maj.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolan Garos, 1. dan: Jelena jedina od našh na terenu

U nedelju počinje drugi ovosezonski Grend slem turnir, a prvog dana takmičenja čast srpkog tenisa na 110. Rolan Garosu braniće jedino naša najbolje rangirana igračica Jelena Janković.

Jelena će protiv Ukrajinke Aljone Bondarenko igrati treći meč na terenu "Suzan Lenglen”, na kome program počinje u 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

Nakon što svoje duele okončaju Renata Voracova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Češke i domaća takmičarka Aliz Korne, a potom Lejton Hjuit i Albert Montanjes, Jankovićeva i Bondarenko će se sastati po 14. put u profesionalnim karijerama.

Trenutni rezultat je 12:1 za srpsku teniserku, a jedini put Ukrajinka je ostvarila trijumf na startu prošle sezone kada je na Australijan openu pobedila sa 6:2, 6:3. Od tada se Jelena tri puta revanširala, bez da je izgubila set.

Najveći favoriti na Rolan Garosu neće nastupiti u nedelju, ali će program biti bogat, jer će biti odigrana 32 meča. Pored ostalih, nastupiće Jelena Dokić protiv Vere Duševine, a najbolje rangirani favorit u ženskoj konkurenciji koja igra u nedelju, Samanta Stosur koja je osmi nosilac, igraće protiv Ivete Benesove na centralnom, terenu "Filip Šatrije” od 11 časova.

Kada njih dve završe svoj meč, nastupiće sedmi nosilac u muškoj konkurenciji, Španac David Ferer koga čeka duel sa Fincem Jarkom Nieminenom, a potom će na teren i Žo-Vilfred Conga koji igra protiv Jana Hajeka iz Češke.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.