Rakitić: Đoković je ljudina, pobedi u Vimbldonu!

Izvor: Mondo, 13.Jul.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakitić: Đoković je ljudina, pobedi u Vimbldonu!

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić zahvalio se srpskom teniseru Novaku Đokoviću na podršci tokom Svetskog prvenstva u Rusiji i želji da Hrvatska bude prvak sveta. Čuo se i sa Mladenom Krstajićem. "Želim i Srbiji mnogo sreće", kaže Rakitić.

Podrška koju je Novak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Đoković dao fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji podelila je Srbiju!

Najbolji srpski teniser svih vremena i jedan od najboljih sportista koje je ova zemlja imala nedvosmisleno je dao podršku hrvatskom timu (naravno, kad je Srbija ispala sa turnira), poručujući da među hrvatskim fudbalerima ima mnogo prijatelja i da im želi da osvoje titulu prvaka sveta.

 Đoković je zbog toga dobijao mnogobrojne uvrede raznih ljudi, čak i pojedinih nosilaca vlasti, pa je morao da reaguje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je zatražio poštovanje za Đokovića koji je mnogo uradio za Srbiju.

Sada je red da Đokoviću uzvrate oni zbog kojih je bio kritikovan u delu srpske javnosti.

"Da, Đoković nas je podržao. Njega izuzetno cenim, kapa mu do poda, fantastičan je kao sportista, a još veći kao osoba. Navijaću za njega u Vimbldonu (Đokovića igra polufinale protiv Rafaela Nadala, prim. aut). Voleo bih da i on dođe do finala da i on osvoji u nejelju. Imali smo lep susret u Majamiju, velika je osoba, želim mu svu sreću. Ako bude slavio u nedelju u finalu Vimbldona, slavićemo i mi uz njega", rekao je hrvatski fudbaler Ivan Rakitić na konferenciji za novinare uoči finala Svetskog prvenstva protiv Francuske u nedelju u Moskvi.

Poznato je da je Rakitić u odličnim odnosima sa mnogim srpskim fudbalerima, sportistima, a u najboljim sa selektorom fudbalske reprezentacije Srbije Mladenom Krstajićem, koji je u intervjuu za MONDO pričao o njihovom odnosu.

"Kada je (Rakitić) stigao u Šalke, onako žut i plav, delovao je izgubljeno. Imao je svega 19 godina i nije znao šta ga je snašlo. Pitam ga: 'Ko si, šta si', on me gleda i kaže: 'Ivan Rakitić, došao iz Bazela'. Ja ga zagrlim i šapnem: 'Slušaj mali, ćuti, radi, treniraj, lepo se ponašaj, a ako te bilo ko bude dirao, samo se obrati meni'. To mi nikada nije zaboravio. Postali smo veliki prijatelji, umeli smo da se provedemo, ali je bilo i kazni kojih smo se naplaćali. Čujemo se često. Zvao me je da mi čestita kada sam postao selektor. Kaže: 'Brate, sada moramo na V'. On će u Rusiji na Mesija, ja na Nejmara, pa sami procenite kome je teže. Kažu da Hrvati lakše od Srba stvaraju virtuoze na sredini terena. Ipak, ne zaboravite da su i Modrić i Rakitić poreklom iz Bosne. Dogodila im se fantastična generacija, ali ne mislim da imaju neku tajnu formulu. Oni recimo nemaju Matića, Sergeja, Tadića, Kolarova...".

Na konferenciji za novinare rakitić je bio upitan i da li se čuo sa Krstajićem:

"Čuli smo se, najviše s njim od svih koji nisu deo hrvatske reprezentacije. Za mene je jedan od najbližih prijatelja. Više mi je od brata. Pratim ga, volim ga kao deo porodice. Želim mu mnogo sreće i da ovaj prvi korak koji su napravili bude podsticaj za dalji uspeh".

Rakitić: Najlepše je biti Hrvat!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.