Radukanu dve nedelje nakon osvajanja US Opena otpustila trenera

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 17:55

Radukanu dve nedelje nakon osvajanja US Opena otpustila trenera

Britanska teniserka Ema Radukanu rastala se s trenerom, manje od dve nedelje nakon što je kao kvalifikantkinja osvojila Otvoreno prvenstvo SAD.

Endrju Ričardson je dve godine trenirao Radukanu na omladinskom nivou i ponovo se povezao sa njom u julu kada su dogovorili kratkoročnu saradnju za vreme boravka u SAD i tokom Ju Es Opena.

Ova 18-godišnja Britanka je danas rekla da želi iskusnijeg trenera pošto će sada igrati na većim turnirima.

"Tražim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekog ko je bio na tom nivou i zna šta je potrebno. Posebno sada, jer sam nova u svemu ovome i treba mi neko ko je već prošao kroz to da me vodi", rekla je Radukanu.

Radukanu je navela da još nema na umu trenera koji bi mogao da zameni Ričardsona i da ne očekuje da će doneti bilo kakvu odluku do kraja sezone.

Ona se vratila treninzima nakon što je posle Ju Es opena uzela malo slobodnog vremena i još razmišlja o tome na kojem će turniru prvo igrati.

"Odlučiću u narednih nekoliko dana gde ću igrati, ali gde god da igram, potrudiću se da budem spremna", rekla je Radukanu.

Radukanu je danas igrala u paru sa Kejt, vojvotkinjom od Kembridža, koja je pokrovitelj Teniske asocijacije na travi.

Na pitanje da li je bila nervoznija igrajući protiv Kejt ili protivnice u finalu Ju Es opena Lejle Fernandes, Radukanu je rekla: "Bila sam jako nervozna. U glavi mi je samo bilo - nemoj da promašiš, nemoj da promašiš".

Radukanu, koja je okončala 44 godina dugo čekanje Britanije na žensku grend slem šampionku, rekla je da je forhend vojvotkinje bio "neverovatan".



"Bila sam impresionirana. Bilo je zabavno igrati tenis sa vojvotkinjom"
, rekla je Radukanu posle događaja u Nacionalnom teniskom centru izvan Londona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.