Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 13:20

RF sišao sa planine i pokazao nove patike

"Nisam vratio moje najbolje fizičko izdanje, ali jedva čekam da se utegnem i da zaigram tenis. Posebno Vimbldon", rekao je Federer

Najplaćeniji sportista na planeti, Rodžer Federer konačno se pojavio u javnosti. Istina, nije to baš bila "javnost" već 15 posebno odabranih predstavnika medija koji su prisustvovali onlajn predstavljanju njegovog novog sponzora, tačnije poslovnog partnera, švajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kompanije za proizvodnju kvalitetnih takmičarskih patika "On".

Pored priče o novom poslovnom poduhvatu, osvajač 20 grend slem titula se osvrnuo na protekli, specifičan period u životu i karijeru tokom kojeg je najviše u poslednje skoro tri decenije ostao u kući, družeći se sa porodicom i lečivši operisano koleno.

"Tužan sam što nisam sada na Vimbldonu, ali sam i srećan što sam u Švajcarskoj. Poslednji meč sam odigrao još 7. februara sa Nadalom za moju fondaciju, a onda su usledile dve operacije kolena. Kao i karantin. Za mene je ostanak kod kuće pozitivna stvar, pošto to svakako nije normalnost u mom životu. Putujem svetom već četvrt veka i nikada nisam u svom domu ostao duže od pet, šest sedmica. Sada sam tu već skoro pet meseci i mogu da se brinem o porodici, moje četvoro dece. Lepo mi je. Živimo u planinama i gotovo da ni sa kim nismo bili u kontaktu. Recimo roditelje nisam video tri meseca! Pazili smo se i dalje se pazimo.", posvedočio je uskoro 39-godišnjak.

Problemni sa kolenom su ga sasekli odmah na startu sezone, a onda je krenuo i karantin.

"Trenutni cilj mi je da nastavim rehabilitaciju i da napredujem iz dana u dan. Nisam se vratio na moje najbolje fizičko izdanje, ali jedva čekam da se utegnem i da zaigram tenis. Posebno Vimbldon. Iskreno, imao sam puno posla u poslednje vreme iako nisam igrao tenis. Dosta radim na rehabilitaciji, bilo je potrebno doneti prave odluke ne bi li mi koleno bilo u najboljem mogućem stanju", zaključio je Švajcarac.

Rodžer Federer je 10. juna definitivno objavio da neće sigurno igrati ove sezone i da će se vratiti na teren tek početkom 2021.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.