Prva na svetu rutinski, kraj za Hrvaticu

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 05:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva na svetu rutinski, kraj za Hrvaticu

Prva teniserka planete Ešli Barti lako je došla do trećeg kola Australijan opena, dok je takmičenje završila Hrvatica Petra Martić.

Barti je savladala slovenačku igračicu Polonu Hercog sa 6:1, 6:4 za sat vremena i osam minuta.

Šampionka Rolan Garosa se suočila sa problemima u drugom setu, posle rutinski dobijenog prvog, jer je morala da spasi čak šest brejk lopti.

Hercog nije iskoristila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje šanse, pretrpela je brejk posle prve prilike, pa će se Barti u trećem kolu prvog Grend slema sezone sastati sa boljom iz duela između Grete Minen iz Belgije i Elene Ribakine iz Rusije.

Nemica Julija Gerges pobedila je Petru Martić posle preokreta – 4:6, 6:3, 7:5.

Petra je napravila jedini brejk u prvom setu, ali je Gerges uzvratila u drugom i povela sa 5:2. Hrvatica je imala priliku da se vrati, ali nije iskoristila tri vezane brejk šanse.

Gerges je povela u trećem setu, Martićeva se vratila, ali je Nemica napravila novi brejk, ispostavilo se odlučujući.

Trenutno 39. teniserka planete u trećem kolu turnira igraće protiv Amerikanke Alison Risk, koja je sa 6:3, 6:1 pobedila Kineskinju Džu.

Sve rezultate trećeg dana Australijan opena pratite putem našeg specijala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.