Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvig Krunićeve posle izgubljenih prvih devet gemova

Naša teniserka uspešno startovala na glavnom turniru u Pekingu, a Troicki i Lajović u kvalifikacijama.

U Pekingu se igra turnir u obe konkurencije. Naša najbolje plasirana igračica 25-godišnja Aleksandra Krunić (63. mesto) savladala je u prvom kolu Ukrajinku Jelinu Svitolinu, šestoplasiranu na listi, s 0:6, 6:4, 7:6 (7:4), iako je njenoj protivnici pripalo prvih devet gemova. To joj je druga pobeda ove godine protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << teniserke koja je u Top 10 (na početku sezone u drugom kolu u Brizbejnu Špankinja Garbinje Muguruza, druge na listi, predala joj je zbog povrede), a četvrta takva u karijeri.

U sledećem kolu sastaće se s Belgijankom Alison van Ujtvank (52), koja se pročula kada je u drugom kolu na Vimbldonu izbacila baš branioca trofeja Muguruzu, ili s teniserkom iz kvalifikacija.

.KrunicAlex stages an incredible comeback at ChinaOpen to stun Svitolina!

Survives a set and 1-4 deficit to win 0-6, 6-4, 7-6(4)! pic.twitter.com/Wuk676uXqI— WTA (WTA) September 29, 2018

Dušan Lajović (53) i Viktor Troicki (131) krenuli su iz predtakmičenja. Obojica su savladali domaće igrače. Lajović je bio uspešniji od Di Vua (215) sa 6:2, 6:4, a Troicki od Dže Lija (254) sa 7:5, 6:4.

U drugom, poslednjem kolu Lajović igra s Britancem Kameronom Norijem (73), a Troicki protiv Radua Albota (102) iz Moldavije.

Protivnika koji će proći kvalifikacije, a biće ih četvorica, čekaju Italijan Fabio Fonjini (13) i Argentinac Leonardo Majer (51), a moguć je u prvom kolu i neposredni duel dvojice.

Naš najbolji teniser Novak Đoković (3) odustao je od turnira na kojem je trijumfovao šest puta (2009-10, 2012-15) da bi se što bolje pripremio za masters u Šangaju. Naš drugi "reket" Filip Krajinović (34) startovaće protiv Nemca Miše Zvereva (69). Njegov mlađi brat Aleksandar (5) biće drugi nosilac, a najbolji renking na turniru ima Argentinac Huan Martin del Potro (4).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.