Pliškova spasla četiri meč lopte i izbacila Serenu!

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pliškova spasla četiri meč lopte i izbacila Serenu!

Češka teniserka Karolina Pliškova spasla je četiri meč lopte protiv Serene Vilijams i plasirala se u polufinale Australijan opena.

Pliškova je gubila 5:1 u odlučujućem setu, bila na ivici ambisa, ali je uspela da se na neverovatan način vrati i slavi rezultatom 6:4, 4:6, 7:5.

Duel na "Rod Lejver areni" opravdao je očekivanja, trajao je više od dva sata i priredio nam je nekoliko neverovatnih preokreta.

Vilijams nije krenula najbolje, ispustila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je servis u trećem gemu prvog seta i sve do kraja nije uspela da pripreti protivnici, koja je došla do vođstva od 1-0, a kada je napravila brejk za 3:2 u drugom, Amerikanka se našla u popriličnom problemu.

Međutim, tada se dogodio važan trenutak u meču – Čehinja se stegla, osvajačica 23 Grend slem trofeja uzvratila ribrejkom sa "nulom" i počela da podiže nivo igre.

Jasno je bilo da je u završnicu seta ušla kao favoritkinja, izjednačila na 1-1, posle čega je furioznom igrom došla do 5:1 u trećem. Tada se činilo da je sve rešeno, ali se posle povrede sve okrenulo – iskrenula je skočni zglob prilikom jedne promene pravca, propustila meč loptu i dozvolila rivalki da se vrati.

Pretrpela je dva brejka, propustila ukupno četiri prilike da završi duel i kazna je bila surova. Serijom od šest gemova Karolina je kompletirala preokret za jednu od najvećih i najvažnijih pobeda u karijeri.

Ona će se za finale prvog Grend slema u sezoni boriti sa Naomi Osakom koja je u dva seta eliminisala Elinu Svitolinu iz Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPSKI PREOKRET NA AUSTRALIJAN OPENU! Serena prokockala 5:1 u trećem setu i 4 MEČ LOPTE! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 23.Jan.2019

Češka teniserka Karolina Pliškova izborila je plasman u polufinale Australijan opena, pošto je posle neverovatnog preokreta uspela da savlada iskusnu Amerikanku Serenu Vilijams  6:4, 4:6, 7:5

Nastavak na Kurir...

Pliškova izbacila Serenu Vilijams

Izvor: RTS, 23.Jan.2019

. Karolina Pliškova eliminisala Serenu Vilijams sa Australijan opena, pošto je bila bolja u četvrtfinalu – 2:1 (6:4, 4:6, 7:5).

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.