Peng Šuaj demantovala tvrdnje o seksualnom napadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 08:24

Peng Šuaj demantovala tvrdnje o seksualnom napadu

Kineska teniserka Peng Šuaj demantovala je da je ikoga optužila za seksualni napad, navodeći da je sama izbrisala objavu na društvenim mrežama u novembru u kojoj je izneta takva tvrdnja.

Naime, čitava svetska javnost se "podigla na noge" kada je Peng, trostruka olimpijka, navodno na društvenim mrežama optužila bivšeg kineskog premijera Džanga Gaolija da ju je seksualno napao u prošlosti, prenosi agencija Rojters.

Peng je sada u intervjuu za francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << list "Ekip" negirala da je iznela takve navode.

"U tekstu koji smo mogli da vidimo u Evropi, nekoga ste optužili za seksualni napad. Šta ste zapravo napisali? Ne razumemo", pitao je novinar tog lista koji je intervjuisao Peng u jednom hotelu u Pekingu.

"Seksualni napad? Nikada nisam rekla da me je neko seksualno napao ni na koji način", izjavila je Peng, ne objašnjavajući dodatne detalje.

U svom sada obrisanom postu na kineskoj društvenoj mreži Weibo koja je nalik Tviteru, Peng je napisala "zašto si me odveo u svoju kuću i naterao me da imam odnose sa tobom?", iako je takođe vezu sa Džangom opisala kao povremenu, kao i da je bila na obostranu saglasnost.

Takva objava je navela Žensku tenisku asocijaciju da obustavi održavanje svih turnira u Kini zbog zabrinutosti za tu kinesku teniserku.

Peng je za francuski list istakla da je njena objava na društvenim mrežama izazvala "veliki nesporazum", ponavljajući da ona ne želi "nikakvu dalju medijsku pompu" o tome.

"Želela bih da kažem da su osećanja, sport i politika tri veoma različite stvari. Moji ljubavni problemi i moj lični život ne smeju se mešati sa sportom i politikom", izjavila je ona.

"A sport se ne sme politizovati, jer kada se to desi, to najčešće znači okretanje leđa olimpijskom duhu i to je protiv volje sportskog sveta i sportista", dodala je kineska teniserka.

Peng je takođe pokušala da ublaži strahove oko svoje bezbednosti, navodeći da njen život od novembra nije bio obeležen "ničim posebnim".

Ona je negirala i da je "nestala" nakon bure u medijima kada nedeljama nije viđena u javnosti.

Navela je i da nije bila svesna zabrinutosti koju je izrazila međunarodna zajednica, kao što je korišćenje heštega na društvenim mrežama "#WhereIsPengShuai" od strane nekih od najboljih svetskih teniserki, jer nije gledala mnogo inostrane vesti i nije mogla da čita na engleskom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina, seksualno nasilje i slučaj Peng Šuej: Teniserka za francuski Lekip ponovo poriče da je bila seksualno zlostavljana

Izvor: Danas, 07.Feb.2022

ReutersPeng Šuej Kineska teniska zvezda Peng Šuej ponovo je demantovala navodne seksualne napade, u prvom intervjuu zapadnim medijima otkako je optužila visokog kineskog zvaničnika da ju je prinudio na seks. Peng je govorila za francuski list Lekip (L’Equipe) u nedelju u Pekingu gde su u toku Zimske...

Nastavak na Danas...

Šuaj Peng negirala da je optužila političara za silovanje

Izvor: B92, 07.Feb.2022

Kineska teniserka Šuaj Peng negirala je da je ikoga optužila za seksualni napad...Peng je prvi put govorila za jedan zapadni mediji otkad je optužila bivšeg kineskog vicepremijera Žanga Gaolija da ju je primorao na seks...Ona je dala intervju francuskom "Ekipu" tokom Zimskih olimpijskih igara u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.