Novakova sezona iz snova (3): Rodžerova lekcija u Dubaiju

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2015, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakova sezona iz snova (3): Rodžerova lekcija u Dubaiju

Teniska 2015. godina protekla je u dominaciji Novaka Đokovića. Naš as suvereno je vladao belim sportom, osvajajaći titule i rušeći brojne rekorde. Tri Grend slem trofeja, sedam Mastersa, uključujući onaj završni u Londonu, skor pobeda i poraza 82-6 (93,18 procenat uspešnosti) bilans su neverovatne sezone srpskog genija. Mnogi se slažu da je ovo najbolja sezona nekog tenisera u istoriji ovog sporta.

Sa osvojenom krunom na Australlijan openu, Novak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je posle tri nedelje stigao u Dubai (23 - 28. februar) na turnir iz serije 500. Do polufinala, naš as se "prošetao". Redom su padali: Vasek Pospišil (6:4, 6:4), Andrej Golubjev (6:1, 6:2) i Marsel Ilhan (6:1, 6:1). U polufinalu, Đokovića je čekao Čeh Tomaš Berdih. Nije Nole briljirao, mučio se, ali je posle tri seta uspeo da izbori finale - 6:0, 5:7, 6:4.

U borbi za trofej - čekao ga je veliki Rodžer Federer. Švajcarac je odigrao maestralan meč, nadigrao je Novaka i posle dva seta - 6:3, 7:5 stigao do krune u Dubaiju. Novak nije iskoristio čak sedam brejk lopti, dok je Federer iskoristio obe za brejkove u dva seta, tako da Srbinu nije uspelo da po peti put osvoji turnir u jednom od najlepših gradova na svetu.

Posle meča, sportski, kako to Novak uvek čini, priznao je da je Rodžer bio bolji.

- Čestitam Rodžeru na izuzetnoj nedelji, bio je bolji igrač na terenu, važne poene je odigrao odlično i bio je sjajan na servisu. Pokušao sam šta sam mogao, ali bio je ovo dobar meč i dobra nedelja, igrao sam u finalu i moram da budem zadovoljan. Nadam se da ću biti bolji kako sezona bude odmicala - rekao je Novak.

Pre početka američke turneje, Novak je odigrao za reprezentaciju Srbije u Dejvis kupu u Kraljevu protiv Hrvatske (6 - 8. marta). Naša reprezentacija lako je pobedila Hrvate, a najbolji teniser planete odigrao je susret sa Mateom Delićem, koga je pobedio rutinski - 6:3, 6:2, 6:4.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.