Nole: Igre nisu kao ostali turniri, ovde predstavljam Srbiju

Izvor: B92, 01.Avg.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole: Igre nisu kao ostali turniri, ovde predstavljam Srbiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Rodžers kup u nedelju, ali ga tokom avgusta čekaju još dva velika iskušenja.

Od bitnih titula nema samo Masters u Sinsinatiju, koji se igra posle Olimpijskih igara, i zlato na najvećem sportskom takmičenju u četiri godine – zbog toga u Rio kreće silno motivisan.

Pre osam godina Đoković je osvojio bronzu u Pekingu, u Londonu 2012. godine bio je jedan od favorita, ali je izgubio u polufinalu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onda i u borbi za treće mesto.

"Igre su najveći sportski događaj kroz istoriju, samo učešće je velika čast i privilegija za svakog sportistu. osetio sam to u Pekingu i u Londonu. Imao sam i posebnu čast da nosim zastavu svoje zemlje u Londonu i to je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Zbog toga se toliko radujem odlasku u Rio", rekao je Đoković

Istakao je da ima rutinu u pripremama za velike turnire, da je sa svojim timom uigran, ali i da su Olimpijske igre nešto posebno.

"Nije to isto kao ostali turniri, ovo su Igre na kojima predstavljam i svoju zemlju. Svako ko je bio zna da je osećaj drugačiji, da je to takmičenje veće nego bilo koje drugo. Srećan sam, idem sa puno optimizma, dobro raspoložen i svu energiju ću uložiti u to da dođem do prilike da se borim za medalju".

U Riju zbog povrede neće biti Federera, ali su neki drugi ozbiljni igrači, poput Tomaša Berdiha i Miloša Raonića, odlučili da ne idu zbog straha od virusa zika i brige za svoje zdravlje.

"Nisam ni razmišljao o tome da ne idem. Sve zavisi od toga kako pristupate stvarima. O negativnom ne razmišljam, ne želim da me strah pobedi. Posmatram stvari ovako – deo sam Olimpijskih igara, idem u uzbudljiv grad, na mesto gde je puno ljudi koji imaju mnogo ljubavi i strasti prema sportu. Milioni će pratiti Igre i ja jedva čekam da počnu", zaključio je Novak

Olimpijski teniski turnir kreće već u subotu, 5. avgusta.

U pojedinačnoj konkurenciji igraće po 64 tenisera i teniserke, Novak je u konkurenciji muškaraca, logično, prvi nosilac.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković: OI nisu kao ostali turniri

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2016

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je Rodžers kup u nedjelju, ali ga tokom avgusta čekaju još dva velika iskušenja...Od bitnih titula nema samo Masters u Sinsinatiju, koji se igra poslije Olimpijskih igara, i zlato na najvećem sportskom takmičenju u četiri godine – zbog toga u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.