Nole kao Terminator

Izvor: RTS, 21.Mar.2011, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole kao Terminator

Fenomenalni srpski teniski as, Novak Đoković, osvojio je novu titulu na turniru masters serije u Indijen Velsu u Kaliforniji. U finalu pao i trenutno prvi reket sveta, Španac Rafael Nadal. Pobedom nad Rafom i Federerom u polufinalu, naš teniser je samo potvrdio ovogodišnju dominaciju na svetskim terenima.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trijumfovao je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turniru masters serije u Indijan Velsu pošto je u finalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima - 4:6, 6:3, 6:2.

Đoković je nastavio impresivnu seriju u 2011. godini i na dosadašnjim 18 mečeva zaredom nije poražen. U Indijan Velsu je osvojio 21. ATP titulu u karijeri.

Na ženskom turniru ranije večeras Dankinja Karolina Voznjacki je u finalu savladala Francuskinju Marion Bartoli sa 2:1 u setovima.

Đokoviću je to treća titula ove godine, a druga u Indijan Velsu u dosadašnjoj karijeri. Ujedno, reprezentativac Srbije zabeležio je 18. uzastopnu pobedu u 2011.

Srpski teniser je dobro počeo meč, ali je i Nadal bio siguran na servisu. Prvi brejk napravio je španski teniser u petom gemu, kada je poveo sa 3:2. Đoković je odmah odgovorio i oduzeo servis najbolje rangiranom svetskom igraču. Ipak, već u sledećem gemu Nadal je ponovo napravio brejk, a nedugo zatim došao i do prednosti od 5:3.

Do kraja prvog seta španski teniser je ubedljivom igrom na svoj servis osvojio još jedan gem za 6:4.

Početak drugog seta podsećao je na uvodni deo meča pošto su obojica tenisera igrala sigurno na svoj servis. Đoković je, kod vođstva od 3:2, prvi napravio brejk i došao do vođstva od 4:2. Nadal je u sledećem gemu uzvratio brejkom, ali je potom srpski teniser još jednom oduzeo servis rivalu za prednost od 5:3, a potom rešio set u svoju korist.

Srpski teniser furiozno je počeo treći set, napravio dva brejka i na to dodao još dva na svoj servis, što mu je donelo ubedljivo vođstvo od 4:0. Nadal je potom uspeo da osvoji dva gema na svoj servis, ali je to bilo sve što je uspeo da učini do kraja meča. Srpski teniser je došao do zaslužene pobede.

"Želim da čestitam Nadalu na sjajnom turniru. Neko je morao da izgubi, a ja sam veoma zadovoljan ovim što sam napravio na početku sezone", izjavio je Novak.

"Uvek je zadovoljstvo igrati protiv Nadala, jer je on za mene najveći teniser ikada i moj dobar prijatelj. Želim mu svaku sreću", rekao je Đoković.

"Đoković je fantastično počeo sezonu i želim mu da tako nastavi. Izgubio sam, ali sam poražen od jednog od najvećih", izjavio je trenutno najbolji teniser sveta.

ATP turnir u Indijan Velsu igrao se za ukupni nagradni fond od 3.645.000 dolara. Pobedniku je pripao ček na 611.00 dolara, dok je poraženi zaradio 298.200 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis,   Federer

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković: Trijumfovao na turniru u Indijan Velsu

Izvor: Story, 21.Mar.2011

Najuspešniji srpski teniser Novak Đoković, osvojio je novu titulu na turniru Masters serije u Indijan Velsu u Kaliforniji, u finalnom meču je pobedio Rafaela Nadala

Nastavak na Story...

Novak: Dobio sam najvećeg igrača ikada!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2011

Titulom na turniru u Indijan Velsu najbolji srpski teniser Novak Đoković ušao je u istoriju belog sporta i nije krio zadovoljstvo posle velike pobede nad Rafaelom Nadalom, ali je dodao "da je za njega Španac najbolji teniser svih vremena"..."Čestitam Rafi na sjajnom turniru, ali jednostavno morao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Đoković u finalu Indijan Velsa

Izvor: SrbijaNet.rs, 21.Mar.2011

Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u finale ATP tunrira u Indijan Velsu, pošto je danas u drugom polufinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:3, 3.6, 6:2. Djoković će se 17. uzastopnom pobedom ove sezone od ponedeljka ponovo naći na

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Ni Nadal mu ne može ništa!

Izvor: Sportske.net, 21.Mar.2011

Novak Đoković nastavio fantastičnu seriju pobeda ove sezone i posle velike borbe u finalu Indijan Velsa savladao Rafaela Nadala sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2. Srbin stigao do svoje druge titule u kalifornijskoj pustinji.

Nastavak na Sportske.net...

Novak: Ne postoje nepobedivi, ali neću ovde stati

Izvor: Blic, 21.Mar.2011

Novak Đoković je trijumfom nad Rafaelom Nadalom potvrdio da je trenutno teniser u ubedljivo najboljoj formi na svetu i nastavio je svoj niz nepobedivosti u 2011. godini, uz konstataciju da ga do pobeda vodi velika želja za pobedama..."Mislim da ne postoje nepobedivi. Ovo jeste najbolji period u mojoj...

Nastavak na Blic...

Novak i zvanično smenio Federera, Viktorov rekord

Izvor: Blic, 21.Mar.2011

Novak Đoković je posle nastavka trijumfalne serije u Indijan Velsu prestigao Rodžera Federera i ponovo postao drugi teniser sveta, što je i jedina promena u top 10 nove ATP liste...Đoković je na putu do treće uzastopne titule u 2011. godini savladao i Federera i Nadala i potvrdio da trenutno igra...

Nastavak na Blic...

Novak Đoković i novi svetski poredak: Posle Federera, pao je i Nadal! (VIDEO)

Izvor: Scandal.rs, 21.Mar.2011

Novak Đoković osvojio je turnir u Indijan Velsu, pobedom nad najboljim svetskim igračem Rafaelom Nadalom – 4:6, 6:3, 6:2. Srbin je već od danas zvanično drugi teniser planete, a povratak na kotu dva izborio je pobedom nad Federerom u polufinalu dan ranije. Na svečanoj ceremoniji dodele pehara,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.