Navijači žele da znaju ko će naslediti Novaka, Rafu, Rodžera

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 18:24

"Navijači žele da znaju ko će naslediti Novaka, Rafu, Rodžera"

Džimi Konors, legenda svetskog tenisa, smatra da prisustvujemo postepenoj smeni generacija.

Amerikanac, koji je rekorder sa 109 ATP titula, u podkastu "Prednost Konors", osvrnuo se i na činjenicu da će neki mlađi igrači uskoro biti na vrhu.

On je i pored poraza Novaka Đokovića u Australiji rekao da srpski teniser još nije rekao konačnu reč i veruje da će do kraja sezone biti u konkurenciji za grend >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slem titule.

Ipak, Konors dodaje da je jako važna ta smena generacija.

"Bez Federera, Nadala i Đokovića u finalu grend slem turnira je drugačije. Očigledno je da su njih trojica vladali više od 15 godina i imati finale bez nekog od njih stvara više interesovanja i omogućava nekim drugim ljudima da gledaju mečeve", smatra Džimi.

Na mladima koji dolaze je da nadomeste njihov odlazak, a to će biti jako teško.

"Tenisu je ovo potrebno. Navijači vole svoje šampione, pobednike i one koji postavljaju rekorde. Ali takođe žele da znaju i ko će ih zameniti kada više ne budu tu, na terenu. I danas to dobro shvataju. Imali su dobru viziju mladih koji dolaze", zaključio je Konors.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.