Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na US Openu najveće nagrade u istoriji, pobedniku milion ipo!

Nagradni fond Otvorenog prvenstva SAD u tenisu (US open) ove godine biće nešto preko 20 miliona dolara, dok će šampioni u muškoj i ženskoj konkurenciji zaraditi po rekordnih 1,5 miliona dolara, saopštila je danas Teniska asocijacija SAD.

Ukupan nagradni fond Otvorenog prvenstva SAD iznosiće 20,6 miliona dolara, što je za jedan milion više nego 2007. godine. Time je obezbeđen najveći nagradni fond u istoriji grend slem turnira na tvrdoj podlozi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Najuspešniji teniser i teniserka iz serije turnira koji se igraju ovog leta na teritoriji SAD, i osvajači Otvorenog prvenstva SAD u obe konkurencije, ukupno će zaraditi 2,5 milona dolara.

Prošle godine prvi teniser sveta Rodžer Federer je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD i bio najuspešniji u seriji na turnirima u SAD-u. On je tada zaradio 2,4 miliona dolara, što je najveća suma ikada isplaćena u istoriji tenisa.

Otvoreno prvenstvo SAD počine 25. avgusta i traje do 5. septembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.