NOVI SRPSKI PORAZ: Veteran Has i povreda zaustavili Lajovića

Izvor: Blic, 29.Jun.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SRPSKI PORAZ: Veteran Has i povreda zaustavili Lajovića

Posle Janka Tipsarevića još jedan srpski teniser je završio učešće na Vimbldonu. Dušan Lajović je posle 122 minuta igre poražen od iskusnog Nemca Tomija Hasa, 6:2, 6:3, 4:6, 6:2.

Lajović je pružio sasvim solidan otpor, a ko zna šta bi se dogodilo da početkom četvrtog seta nije doživeo povredu, pa je posle medicinske pomoći koja mu je ukazana, do kraja meča igrao za zavijenom nogom ispod desnog kolena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Has, jedan od najstarijih igrača na turniru sa 37 godina, još jednom je pokazao da voli da igra na travi. U prvom setu su mu bila dovoljna dva brejka, u šestom i osmom gemu za 6:2.

Nemac je odmah i na startu drugog seta, taačnije u drugom gemu, načinio ključni brejk. To mu je bilo dovoljno da uz siguran servis do kraja tog dela igre stigle do 6:3 i prednosti od 2:0 u setovima.

Lajović je zaigrao znatno bolje u trećem setu. Poveo je uz brejk sa 3:0, ali je Has uspeo da se vrati i izjednači na 3:3. Naš teniser se dobro držao, a otpor Nemca uspeo je da slomi konačno u desetom gemu kada je načinio jedini brejk za 6:4 i smanjenje prednosti protivnika.

Potom je došla ta povreda posle koje se Lajović vidljivo slabije kretao, pa je Hasu bilo znatno lakše da završi posao i meč privede kraju uz dva brejka na startu seta.

Lajović je prošle godine eliminisan u drugom kolu, a Hasu, kojem je ovo bio tek četvrti meč u sezoni i koji je trenutno 861. na ATP listi, nije bio prvi put da u Londonu igra sa našim teniserima. Od Tipsarevića je izgubio 2005. potom je u četvrtfinalu 2009. zaustavio Novaka Đokovića, pre nego što je u polufinalu, što mu je najbolji rezultat na Vimbldonu, izgubio od Rodžera Federera. Đoković mu se revanširao dve godine kasnije u osmini finala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.