NEĆEMO SE POVUĆI: Novak poslao moćnu poruku - Podržimo budućnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 20:20

NEĆEMO SE POVUĆI: Novak poslao moćnu poruku - "Podržimo budućnost"

Posebno se obratio mlađim generacijama tenisera i teniserki.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pozvao je mlađe kolege da prepoznaju značaj rada organizacije PTPA.

Trenutno, drugi reket sveta osnovao je organizaciju u leto 2020. godine.

- Sazrelo je već neko vreme. U smislu organizacije, zrelije je nego ikad pre. Imamo sjajan tim ljudi. Pokušavamo da usavršimo strukturu i upravu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dignemo ih na najbolji nivo kako bismo pokazali primarno igračima, ali i celom ekosistemu da smo pouzdani i da se nećemo povući. Borićemo se za prava igrača, da imamo značajniju poziciju za stolom za kojim se odlučuje, kako kod muškaraca, tako i kod žena - kaže Đoković.

On je odao priznanje svim generacijama koje su učestvovale u borbi do sada.

- Ja kao igrač razumem kroz šta igrači prolaze. Profesionalnim tenisom se bavim 20 godina. Bio sam u Savetu. Bio sam predsednik ATP Saveta godinama. Osetio sam da je apsolutno neophodno imati organizaciju koja predstavlja isključivo sto odsto prava igrača. Postojala je potreba tokom 20 i više godina različitih generacija igrača za organizacijom, iz raznih razloga i faktora nisu uspeli u tome da je stvore. Ali sada je imamo i pozivam sve igrače da je prepoznaju - dodao je Novak.

Posebno se obratio mladim generacijama tenisera i teniserki.

- Posebno mlade generacije su te koje ne žele da previše rizikuju. Misle da žele da budu konzervativni, da se fokusiraju na igranje mečeva. Ne žele da izgube što su zaradili ili ono čiji su deo što razumem i ne osuđujem, ali podržavajući PTPA, podržavate sebe. Podržavate svoju budućnost. Najveća briga im je šta će biti ako potpišu i podrže PTPA, da će imati problem sa ATP i WTA. To nije slučaj. Komunicirali smo interno sa igračima u svlačaionici i zvanično. I moramo da nastavimo jer je to proces i potrebno je vremena. Jer ne smemo da zaboravimo da se ne radi samo o igračima i turnirima, već i porodicama i roditeljima - zaključio je Đoković.

.

We are going to fight for the player's right to have a seat at the table, and we aren't going anywhere 💪 @DjokerNole on why the time is right for the PTPA pic.twitter.com/b4Si3p4l3B

— Professional Tennis Players Association (@ptpaplayers) July 31, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.