Medvedev: Zašto je Novak najbolji? Ima nešto

Izvor: B92, 21.Feb.2021, 21:23

Medvedev: Zašto je Novak najbolji? Ima nešto

Ruski teniser Danil Medvedev pričao je o dominaciji Novaka Đokovića svetskim tenisom.

Medvedev, koji će od ponedeljka biti broj tri, izgubio je lako u tri seta finale Australijan opena i pokušao da nađe razloge poraza od Srbina.

Novinari su insistirali da Rus prokomentariše kako to da Novak Đoković uvek pobeđuje? I šta to radi da ne mogu protivnici da ga zaustave? >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Da budem iskren, ne znam. Ima taj neki osećaj, pretpostavljam da voli ovaj teren u Melburnu i podlogu, iako je menjaju svake godine. Oseća pravu atmsoferu ovde, loptice drugačije odskaču u Melburnu ili US openu. Ne bih o tome pričao zajedno sa Rolan Garosom i Vimbldonom", počeo je Medvedev.

Medvedev nije znao da pronađe pravi odgovor.

"Ima nešto u Melburnu što mu se jako sviđa, pričam samo o tenisu. Zato je pobedio ovde devet puta. Ne znam da li to servis, bekhend ili forhend. Sve zajedno, čini mi se".

Gde svrstava Medvedev Đokovića, da li kao najtežeg u karijeri?

"Rangiram ga među tri najteža sa kojima sam igrao. Takmičio sam se sa Federerom i Nadalom, ali svi ostali su daleko. To pokazuju činjenice i brojevi. Možemo da se borimo sa njima, možemo da dobijemo neke mečeve i titule, ali je procenat na njihovoj strani", zaklučio je.

Pročitajte još:

* Nema mu ravnog – Đoković suvereno vlada Australijom

* Regionalni i svetski mediji: Nemilosrdni Đoković pregazio Medvedeva

* Ivanišević: Neverovatno šta rade Novaku, sumnjali su i u povredu

* Novak: Ljubavna afera se nastavlja

* Vilander: Ta Novakova izjava je savršena – i nama i celom svetu

* Novak kod Matsa: Od početka sam imao kontrolu meča

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.