Mari: Želim da osvojim AO zbog brojnih neuspeha

Izvor: N1 televizija, 13.Jan.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari: Želim da osvojim AO zbog brojnih neuspeha

Endi Mari ima posebnu motivaciju pred početak Australijen opena, pet poraza u finalima turnira u Melburnu.

Kao prvi teniser sveta Mari važi za jednog od glavnih favorita na "Ozi openu", ali četiri poraza od šestostrukog šampiona Novaka Đokovića mogu da predstavljaju veliki teret na plećima novog britanog viteza.

"Mislim da mi 2016. može pomoći, drugi teniseri vide kako igrač dobro, a ja se osećam >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << fizički i mentalni vrlo snažno. Svaki put kada sam dolazio ovde, mislio sam da imam šansu da pobedim, ali se nikad nije dogodilo. Nadam se da će ove godine biti drugačije", rekao je Mari.

Mari će u prvom kolu igrati protiv Ukrajinca Ilje Marčenka, 93. tenisera sveta, a potencijalni rivali u nastavku turnira su mu Kei Nišikori, Stanislas Vavrinka i Rodžer Federer.

"Volim ovaj turnir, bio sam mnogo blizu osvajanje nekoliko puta, nisam uspeo, ali to što sam sad broj jedan neće uticati na moju motivaciju. Verujem da ako budem igrao najbolje što znam, da osvojim. Voleo bih to da uradim upravo zbog tih brojnih neuspeha", dodao je Britanac.

Mari će pokušati da izbegne da uđe u istoriji kao jedini teniser sa šest poraza u finalima istog Gren slema, pet poraza ima još samo njegov trener Ivan Lendl, sa US Opena, ali je on uspeo tri puta da trijmfuje u Njujorku.

Marijev glavni rival je svakako Novak Đoković, petostruki šampion AO, koji će na startu turnira igrati sa Fernandom Verdaskom iz Španije.

Australijan open počinje 16. januara, finale je 29.

Sport klub će imati izveštača na licu mesta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.