Konta sačuvala čast Britanije, eliminisana četvrta nositeljka

Izvor: B92, 06.Jul.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konta sačuvala "čast" Britanije, eliminisana četvrta nositeljka

Britanska teniserka Džoana Konta eliminisala je Sloan Stivens posle velikog preokreta sa 2-1 u setovima i plasirala se u osminu finala Vimbldona.

Sloan Stivens je deveta teniserka planete i deveti nosilac Vimbldona i ovogodišnji turnir završila je u šesnaestini finala, pošto je od nje bolja bila Džoana Konta sa 6:3, 3:6, 1:6.

Prvih sedam gemova na ovom meču je prošlo uobičajeno, obe teniserke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su na svom servisu osvajale poene i uzimale gemove, da bismo tamo u osmom gemu videli prvi brejk, pa je američka teniserka bez većih problema uzela prvi set.

Sloan je i u drugom setu imala priliku da napravi brejk, koji bi joj verovatno doneo i pobedu, ali je tada usledila sjajna igra Džoane Konte, koja je u devetom gemu napravila brejk i osvojila drugi set, pa je donela izjednačenje.

Treći set je prošao u znaku britanske teniserke, koja je posle tek sedam odigranih gemova upisala veliku pobedu i eliminisala favorizovanu Sloan Stivens.

Ranije u toku dana, Čehinja Barbora Stricova bila je bolja od četvrte nositeljke turnira Kiki Bertens posle dva dobijena seta, rezultatom 7:5, 6:1.

Prvi set je bio vrlo turbulentan i pun preokreta, a deveti gem nam je doneo šest neiskorišćenih brejk lopti, uz to smo imali i tri brejka, od kojih je poslednji doneo brejk i set loptu Barbori Stricovoj.

U drugom periodu, Kiki Bertens je osvojila samo drugi gem, dok je Stricova napravila dva brejka i posle samo 33 minuta igre osvojila drugi set, pa je tako upisala i pobedu u ovoj rundi.

U osmini finala, Džoana Konta igraće protiv Petre Kvitove, dok će Barbora Stricova ići na Elis Mertens.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.