Kirjos: Promenio sam se, zbog Brajanta sam dao sve od sebe protiv Nadala

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirjos: Promenio sam se, zbog Brajanta sam dao sve od sebe protiv Nadala

Nik Kirjos pružio je veliki otpor najboljem teniseru sveta Rafaelu Nadalu, ali je navijače širom sveta oduševilo ponašanje kontroverznog tenisera.
Jedan od razloga totalnog zaokreta u ponašanju je i šokantna vest o smrti Kobija Brajanta koji je tragično nastradao u helikopterskoj nesreći.

Iako je u ranijim duelima protiv Nadala pravio mnogobrojne ispade, Kirjos se u Melburu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponašao izuzetno fer i sportski.
Kontraverzni teniser je istakao da se promenio i da je zadovoljan zbog toga: "Napravio sam veliki napredak kao čovek. Ne zanima me jesam li se popravio kao teniser ili ne. Bitno je da sam bolji čovek".
Australijski teniser odao je počast tragično nastradalom Kobiju Brajantu tako što je uoči meča protiv Nadala na teren izašao u dresu legende Lejkersa.
"Košarka je moj život. Teško mi je i pomisliti da Kobija više nema. Nema više igrača kao što je bio Kobi, bio je drugačiji od svih. Način na koji je trenirao, na koji je igrao, bio je poseban. U teškim trenucima meča mislio na to za šta se sve zalagao, po čemu bi voleo da ga pamtimo. To mi je dalo snagu da dam sve od sebe protiv Nadala. Kada sam imao brejk zaostatka u četvrtom setu, to me je vuklo napred, uzvratio sam i uzeo taj set", rekao je Kyrjos.
Španski teniser plasirao se u četvrtfinale pobedom nad Kirjosom rezultatom 6:3, 3:6, 7:6 (8-6), 7:6 (7-4).
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.