Kanadska senzacija osvojila Indijan Vels

Izvor: RTS, 18.Mar.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanadska senzacija osvojila Indijan Vels

Kanadska teniserka Bjanka Andresku kompletirala je najbolju nedelju u karijeri i osvojila titulu u Indijan Velsu. Tinejdžerka je u finalu turnira iz Premijer Mandatori kategorije savladala Nemicu Andželik Kerber rezultatom 6:4, 3:6, 6:4.
Devojka rođena 2000. godine tako je došla do prvog trofeja u svom prvom finalu u karijeri i napravila jednu od najvećih senzacija u skorijoj istoriji ženskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenisa jer je u glavni žreb upala zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora.

Od početka sezone ima učinak od 28 pobeda i samo tri poraza, dok je u kalifornijskoj pustinji zabeležila nekoliko top 20 pobeda - nad Ćijang Vang, Garbinje Mugurusom, Elinom Svitolinom i sada Kerber.
Finalni duel otvorila je brejkom kojim je stekla potpunu kontrolu, dok sa druge strane Nemica nije imala apsolutno nikakav ritam. Prednost je bila dovoljna da se povede 1-0, da bi dvostruka grend slem šampionka uzvratila u drugom delu.
Oduzela je protivnici servis u četvrtom gemu i to joj je bilo da izbori odlučujući set.
On je počeo dugim gemovima na obe strane, Bjanka je osećala bolove u desnom ramenu, ali je izdržala do kraja. Iako je ispustila vođstvo kad je servirala za meč, napravila je novi brejk za najveći uspeh u karijeri posle dva sata i 18 minuta igre.
Andresku će osim jednog od najvažnijih pehara na svetu dobiti i 1.000 bodova, pa će napraviti ogroman skok i od ponedeljka biti 24. igračica sveta. Impresivan napredak za nekoga ko je sezonu počeo na 158. mestu VTA liste.
"Čestitke Andželik, bilo je sjajno deliti teren sa tobom. Ti si velika šampionka i inspiracija. Nadam se da će ovaj trijumf biti inspiracija za sve mlade sportiste. Ako sanjate velike snove i radite naporno, znajte da je moguće ostvariti mnogo toga. Ovaj momenat je postao realnost i osećaj je fenomenalan", izjavila je Andresku.
Njoj je za pobedu pripao pobednički ček od 1,35 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinka došla pravo niotkuda i pokorila Indijan Vels

Izvor: Mondo, 18.Mar.2019

Osamnaestogodišnja Bjanka Andresku napravila senzaciju i sa "vajld" kartom osvojila titulu u Indijan Velsu..Bjanka Andresku ostvarila je najveći uspeh u karijeri, pošto je u finalu prestižnog turnira u Indijan Velsu osvojila pehar...Mlada Kanađanka, poreklom iz Rumunije, u finalnom meču savladala...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.