Jasna poruka iz Rusije: Osvojili smo Vimbldon!

Izvor: B92, 10.Jul.2022, 11:08

Jasna poruka iz Rusije: "Osvojili smo Vimbldon!"

Šamil Tarpiščev, predsednik Teniske federacije Rusije, prisvojio je titulu Jelene Ribakine.

Ribakina, rođena Moskovljanka, u subotu je na Vimbldonu osvojila prvi Grend slem trofej u karijeri u finalu savladavši Ons Žabur.

Dvadesettrogodišnja teniserka je odavno napustila ruski tenis i krenula da predstavlja Kazahstan, ali to nije sprečilo Tarpiščeva da kaže "da smo mi osvojili Vimbldon". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Veoma lepa vest. Svaka čast Ribakinoj. Osvojili smo Vimbldon", rekao je Tarpiščev za "RNA".

Ruskih tenisera i teniserki, podsetimo, nije bilo na Vimbldonu zbog sankcija uvedenih povodom rata u Ukrajini.

Sa druge strane, Jelena Vesnina, čuvena ruska teniserka, ne želi da komentariše nacionalnost dosta mlađe teniserke, koja je prešla da igra za Kazahstan zbog boljih uslova za napredak i finansija.

"Prelazak Ribakine u kazahstansku selekciju je stara, završena priča. Sada samo gledajte i uživajte. Čestitam Kazahstanu, koji je pomogao Leni da se ostvari kao profesionalna teniserka", jasna je bila Vesnina.

Četvorostruka šampionka u dublu nema sumnju da je priča između Ribakine, koja zajedno sa porodicom živi u Moskvi, i Rusije završena.

"Ne mislim da će se vratiti da predstavlja Rusiju. Jasno je da ima ruske korene, ali sada igra za Kazahstan", podvuka je 35-godišnjakinja iz Lavova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.