Gof i Švjontek propuštaju Bili Džin King Kup

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 23:25

Gof i Švjontek propuštaju Bili Džin King Kup

Američka teniserka i aktuelna šampionka US Opena Koko Gof propustiće mečeve reprezentacije u Bili Džin King Kupu u ponedeljak.

Takođe, druga teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek, preskočiće drugu godinu za redom ovo takmičenje.

Gof i Pegula, dve najbolje rangirane američke teniserke, neće biti u sastavu nacionalnog tima.

Na turniru koje je na programu od 7. do 12. novembra u Sevilji selekciju SAD-a će predstavljati Medison Kiz, Sofija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kenin, Danijel Kolins, Sloun Stivens i Tejlor Taunsend.

Najveće ekipno takmičenje u ženskom tenisu počinje samo dva dana nakon završnog WTA turnira u Kankunu u Meksiku, na kom će učestvovati i Gof i Švjontek.

Švjontek je zbog zgusnutnog rasporeda preskočila i prošlogodišnje izdanje Bili Džin King Kupa u Glazgovu u Škotskoj.

"Situacija nije bezbedna za naše zdravlje, kada igračice moraju da putuju u tako kratkom roku odmah nakon WTA finala", izjavila je prošle godine Švjontek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.