Filip Krajinović prvi put u trećem kolu na turnirima za grend slem

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Krajinović prvi put u trećem kolu na turnirima za grend slem

Naš teniser je u drugom kolu savladao Rusa Jevgenija Donskoja sa 6:4, 7:6 (10:8), 7:6 (7:2), sledi duel s Hrvatom Bornom Ćorićem.

Izgleda da prve plodove daje saradnja sa švedskim trenerom Tomasom Johansonom, pobednikom Australija opena 2002, koja je krenula u smiraj prošle godine. Filip Krajinović (93. mesto na svetskoj listi) samo je na Ju-Es openu 2015. igrao u drugom kolu (tada ga je izbacio Španac David Ferer), >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a ovaj put u Melburnu je stigeo pred vrata osmine finala. U prethodna dva učešća na glavnom turnirru prvog takmičenja za grend slem u sezoni (2015-16) ispao je u prvom kolu, a 2014. i u prvom kolu kvalifikacija.

Susret s Donskojom (96) bio je dinamičan, uzbudljiv i s mnogo kolebanja u igri obojice. Krajinović je imao jače živce pa se u odsudnim trenucima i izborio za duel s hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem (12), koji je danas, s 22 godine, nova nada svetskog tenisa, ono što je 26-godišnji Krajinović nekada bio u nagoveštaju. Ćorić je u drugom kolu savladao Mađara Martina Fučoviča (35) sa 6:4, 6:3, 6:4.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Krajinović: Borna je favorit, ali ja imam iskustvo

Izvor: B92, 17.Jan.2019

Filip Krajinović je uspeo da prebrodi još jednu prepreko na Australijan Openu i prvi put se nađe u trećem kolu jednog Grend slem turnira...Pobedio je Jevgenija Donskoja, osvetio tako Lasla Đerea, koji je od Rusa izgubio u prvoj rundi i sebi stvorio priliku da igra sa Bornom Ćorićem iz Hrvatske...Filip...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.