Federeru za 7 dana izmakao rekord

Izvor: B92, 07.Jun.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federeru za 7 dana izmakao rekord

Posle nespeha na Otvorenom prvenstvu Francuske, švajcarski teniser Rodžer Federer izgubio je prvo mesto na ATP listi samo sedam dana pre postavljanja rekorda.

Federer je, naime, prvi reket sveta zvanično bio ukupno 285 sedmica, a rekorder je legendarni Amerikanac Pit Sampras, koji je na vodećoj poziciji ATP liste proveo sedmicu duže. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nadal ove godine neće braniti mnogo poena, jer je lane zbog problema sa kolenima i leđima beležio za njega skromne rezultate, pa se očekuje da bi na prvom mestu mogao da ostane do kraja sezone.

Međutim, stručnjaci predviđaju da će šesnaestostruki osvajač Gren slema još jednom pronaći snage da se vrati na prvo mesto i eventualno obori Samprasov poslednji rekord.

Posle Samprasa i Federera, treći na listi igrača koji su najduže vremena proveli na prvom mestu ATP liste je Ivan Lendl sa 270 sedmica, a slede Džimi Konoras sa 268 i Džon Mekinro sa 170 sedmica.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.