Fed kup: Srbija u plej-ofu za Svetsku grupu 2

Izvor: N1 televizija, 11.Feb.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed kup: Srbija u plej-ofu za Svetsku grupu 2

Ženska teniska reprezentacija Srbije plasirala se u finale turnira Evroafričke zone Fed kupa pobedom nad Poljskom u Talinu sa 2:1.

Odlučujući poen, izabranice Tatjane Ječmenice osvojile su u dublu, u kojem su Nina Stojanović i Ivana Jorović pobedile Magdu Linet i Kataržinu Piter posle velikog preokreta sa 4:6, 6:4, 6:1.

Prethodno je vođstvo Srbiji donela Jorovićeva pobedivši Piterovu sa 6:2, 4:6, 6:4, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da bi Linetova izjednačila ubedljivim trijumfom nad Stojanovićevom sa 6:2, 6:1.

Pored Srbije, plasman u plej-of izborila je Velika Britanija, koja je eliminisala Hrvatsku rezultatom 2:1.

Heder Votson je dovela Britanke u vođstvo pobedom nad Donom Vekić sa 6:2, 6:4. Hrvatska je uzvratila preko Ane Konjuh, koja je bila bolja od Džoane Konte sa 6:4, 6:3. Trijumf Britankama donele su Konta i Votson pobedom u dublu nad Konjuhovom i Darijom Jurak sa 4:6, 6:4, 6:3.

Srbija će u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu II igrati sa nekom od ekipa koje izgube na startu takmičenja u tom rangu takmičenja ili jednom od onih koje su pobedile u zonskim takmičenjima.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.