Fed kup: Češka povela u Francuskoj posle 49 gemova

Izvor: B92, 12.Nov.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed kup: Češka povela u Francuskoj posle 49 gemova

Reprezentacija Češke povele je u finalu Fed kupa protiv Francuske posle neverovatnog okršaja Karoline Pliškove i Kristine Mladenović.

Duel u Strazburu završen je posle tri časa i 51 minuta igre i čak 49 odigranih gemova – 6:3, 4:6, 16:14.

Sva tri seta donela su brejkove obe teniserke, prvi je rešen sa dva u nizu za Čehinju, Francuskinja je uzvratila na sličan način u drugom, dok je treći rešen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tek posle 30 odigranih gemova, pošto je Pliškova propustila dve meč lopte u 18.

Za 12:11 i 12:12 videli smo još dva brejka, da bi Pliškova konačno trijumfovala pošto je iskoristila prvu od tri vezane brejk/meč lopte.

U drugom pojedinačnom duelu kasnije igraju Karolina Garsija za Francusku i Petra Kvitova za Češku. U nedelju su na programu uzvratni mečevi u dublu, a posle njih i peti meč.

Najavljeno je da će u dublu nastupiti Aliz Korne i Polin Parmentije, protiv Lucije Hradecke i Barbore Stricove.

Češka će pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu u Fed kupu, pošto je u prethodne dve godine u finalu pobedila Nemačku i Rumuniju. Francuska je poslednji put osvojila Fed kup 2003. godine.

Selektorka Francuske Ameli Morezmo pokušaće da postane tek četvrta žena koja je kao igrač i trener osvojila Fed kup. To je prethodno pošlo za rukom Margaret Kort, Bili Džin King i Kris Evert.

Selektor Češke Petr Pala pokušaće sa pet titula da postane najtrofejniji selektor u Fed kupu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.