FURIOZNO DO POLUFINALA: Nole preslišao Berdiha, sledi Del Potro

Izvor: Kurir, 03.Jul.2013, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FURIOZNO DO POLUFINALA: Nole preslišao Berdiha, sledi Del Potro

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u tri seta Tomaša Berdiha i plasirao se u polufinale Vimbldona

LONDON - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Velike Britanije.

Novak je u četvrtfinalu nakon dva sata i dvadesetak minuta igre savladao neugodnog Čeha >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tomaša Berdiha, rezultatom 7:6, 6:4, 6:3.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Argentinca Huan Martina Del Potra koji je u tri seta savladao Davida Ferera.

Tok meča:

I set

Novak je dobro otvorio meč. Odmah je napao servis Berdiha i nakon nekoliko odličnih poena došao u priliku da napravi brejk. Đoković je imao dve brejk lopte u prvom gemu, međutim, Čeh je zahvaljujući odličnom servisu uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

U narednom gemu Novak je sjajno servirao. Srpski teniser je ekspresno izjednačio rezultat napravivši čak tri asa (1:1).

U naredna četiri gema teniseri su sigurno osvajali svoje servis gemove, nedozvolivši protivniku da dođe u priliku da napravi brejk.

U sedmom gemu Novak je pri rezultatu 30:30, sjajno riternirao i tako došao do nove brejk lopte, ali Čeh je ponovo zahvaljujući snažnom servisu uspeo da se odbrani i kasnije dođe do vođstva (3:4).

Novak je bez izgubljenog poena izjednačio rezultat a zatim je usledio novi maratonski gem na servis Berdiha. Srpski teniser ponovo nije iskoristio brejk loptu, pa Čeh prebacuje u finišu seta pritisak na Novaka (4:5).

Do kraja seta nije viđen brejk, pa je odluka pala u taj-brejku. Velika borba viđena je u odlučujućem gemu. Teniseri su se smenjivali u prednosti, a privi do set lopte dolazi Novak, nakon greške Berdiha. Srbin je dobro riternirao kod drugog servisa Čeha i nakon nešto više od sat vremena igre dolazi do prednosti u setovima (7:6).

II set

Novak je stegnute ruke ušao u drugi set. Odmah je napravio tri greške, Berdih dolazi do tri vezane brejk lopte. Usledila je nova greška Đokovića, koji praktično poklanja gem Čehu na startu drugog seta (0:1).

Čeh je bez većih problema materijalizovao i već u narednom, ohrabren sjajnim otvaranjem seta, ponovo napao servis Đokovića. Novak je imao gem loptu, međutim, Berdih se razleteo po terenu i zasluženo stigao do nove brejk lopte, a zatim i novog brejka za ubedljivu prednost u drugom setu (0:3).

Nakon očajnog starta, usledila je neverovatna serija Đokovića. Srpski teniser odmah vratio jedan brejk, zatim ekspresno osvojio svoj servis gem i onda ponovo napao servis Berdiha. Nakon nekoliko sjajnih poena Srbin dolazi do novih brejk lopti, a zatim i do izjednačenja (3:3).

Nakon četiri vezana osvojena gema srpskog tenisera, Berdih je uspeo da prekine seriju i izjednači rezultat na 4:4. Međutim, fenomenalni Novak najpre ekspresno osvaja svoj servis gem, a zatim ponovo pravi brejk za osvajane drugog seta (6:4). Čak pet brejkova viđeno je u drugom setu!

III set

U uvodnim gemovima trećeg seta oba tenisera su bila sigurna, bez većih problema su osvajali svoje servis gemove.

U četvrtom gemu, srpski teniser je pojačao pritisak, napao Berdiha, zatim stigao do prve brejk šanse i odmah je iskoristio (3:1).

Do kraja seta Đoković nije dozvolio Čehu da dođe u priliku da vrati brejk. Sigurno je čuvao prednost i rutinski priveo meč kraju. U poslednjem, devetom gemu, došao je do tri vezane meč lopte i odmah iskoristio prvu za ubedljivih 3:0 u setovima (6:3).

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pao i Berdih, Nole u polufinalu!

Izvor: Sportske.net, 03.Jul.2013

Najbolji teniser sveta plasirao se u polufinale Vimbldona pobedivši Tomaša Berdiha prvi put u karijeri na terenu sa travnatom podlogom.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.