Đoković o 27 zaredom: Idem napred, to je sve!

Izvor: Mondo, 09.Okt.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković o 27 zaredom: Idem napred, to je sve!

Najbolji teniser sveta kaže da nema posebnog razloga za njegovu seriju pobeda u glavnom gradu Kine.

Novak Đoković ostvario je 27. uzastopnu pobedu na turniru Kina open u Pekingu, čime je pretekao Džimija Konorsa i izdvojio se na drugom mestu retko pominjane teniske top liste.

Na njenom čelu nalazi se Rafael Nadal, koji je na Rolan Garosu kao profesionalac >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odigrao 31 meč, pre nego što je doživeo prvi poraz (od Robina Soderlinga u osmini finala 2009, posle četiri osvojena trofeja zaredom).

Novak je u Pekingu debitovao 2009, nanizao pet pobeda do konačnog trijumfa, a onda ponovio taj uspeh 2010, 2012, 2013. i 2014.

Izuzetak je 2011, kada nije nastupio zbog povrede, dok je 2010. na putu do pehara ostvario samo četiri pobede, jer mu je Mardi Fiš predao meč drugog kola.

To u zbiru daje 24 pobede u Pekingu, plus tri na aktuelnom turniru, protiv Bolelija, Žanga i u petak u četvrtfinalu protiv Džona Iznera - 6:2, 6:2.

"Jednostavno, dolazim ovde svake godine sa pozitivnim skorom i znajući da sam igrao dobro na ovom terenu, ulazim u mečeve sa dodatnim samopouzdanjem. Nema posebnog razloga za tu seriju pobeda. Idem napred, to je sve", rekao je Novak na pres konferenciji.

U duelu sa Iznerom, koji je na tvrdoj podlozi uvek opasan protivnik zbog jakog i nezgodnog servisa, uzeo je 22. i 23. uzastopni set u Pekingu.

Poslednji set na tom turniru izgubio je od Fernanda Verdaska, pre dve godine u drugom kolu.

"Odigrao sam odličan meč. Ako je on servirao u proseku 200 kilometara na sat i sa visokim procentom ubačenog prvog servisa, a ja uspeo da napravim po dva brejka u svakom setu, jasno je da sam perfektno reternirao. Osećao sam da mogu da vratim mnogo loptica i nateram ga da se kreće, što je i bila osnovna taktička zamisao pre meča".

Novakov sledeći protivnik biće španski veteran David Ferer, koji je u četvrtfinalu deklasirao Lua sa Tajpeha.

Međusobni skor 15:5, a pogotovo aktivna serija od devet pobeda nad Fererom, daju nagoveštaj šta bi moglo da se događa na terenu u subotu od 13.30 časova po našem vremenu...

Drugi polufinalni par čine Nadal i Italijan Fabio Fonjini.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.