Đere u četvrtfinalu Sao Paula, rival mu je omiljeni Kanađanin

Izvor: B92, 01.Mar.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đere u četvrtfinalu Sao Paula, rival mu je omiljeni Kanađanin

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale turnira u Sao Paulu.

Đere je posle velike borbe savladao Maleka Žazirija iz Tunisa 6:3, 3:6, 7:6 (7:3).

Đere je, u reprizi prošli nedeljnog finala u Rio de Žaneiru gde je osvojio prvu ATP titulu u karijeri, zakazao duel sa Kanađaninom Feliksom Ože-Aljasimom.

Nakon što je Đere rutinski osvojio prvi set brejkom u šestom gemu, u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Tunišanin parirao servisu Srbina pa je retko koji gem prolazio bez brejk šansi.

Na kraju je više strpljenja imao Žaziri koji pravi presudan brejk na 4:3 i poravnava u setovima. Usledila je mnogo opreznija igra u odlučujućem, nije bilo nijedne brejk lopte, da bi Đere bio mirniji u taj-brejku za mesto među osam najboljih na turniru.

Đere i Ože-Aljasim će igrati u petak od 23.30 časova po našem vremenu. Ostali parovi četvrtfinala su: Majer – Garin, Rud – Delijen, te potencijalni rivali Srbina u polufinalu Trungeliti – Pelja.

Turnir u Sao Paulu igra se za nagradni fond od 618.810 dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.