Đere servirao za pobedu, imao meč-loptu i ispao iz Monte Karla

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 20:53

Đere servirao za pobedu, imao meč-loptu i ispao iz Monte Karla

Srpski teniser Laslo Đere na startu Masters turnira u Monte Karlu imao je veliku šansu za pobedu, ali je ipak izgubio od Hurberta Hurkača.

Posle tri sata i 21 minut borbe, Hurkač je trijumfovao kroz tri odigrana taj-brejka rezultatom 2:1 (6:7, 7:6, 7:6).

Đere, koji je 58. igrač planete, imao je u šaci 12. igrača sveta, ali kada je servirao za trijumf, posustao je i kasnije je Poljak na tim krilima "odleteo" u drugo kolo.

Đere je meč otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 3:0, potom je ispustio tu prednost i Hurkač se vratio na 4:4. U taj-brejku je viđeno puno mini-brejkova, ali je Srbin bio nešto mirniji i poveo je u setovima.

U drugom je Hurkač vodio 3:0, ali je usledio veliki preokret do 5:3, kada je Đere u već opisanom scenariju poklekao.

U novom taj-brejku, Hurkač je bio koncentrisaniji i izjednačio je na 1:1 u ukupnom skoru.

Treći set ponovo je bio rolerkoster, pošto je Đere napravio brejk u gemu sa 17 odigranih poena, ali je već u narednom izgubio tu prednost.

Nešto kasnije je Hurkač napravio još jedan brejk, potom propustio meč-loptu na Laslov servis, a zatim i još četiri na svom servisu, da bi Srbin napravio brejk i kasnije odveo meč u treći, odlučujući, taj-brejk.

Tada je već odlučivala snaga, a fizička sprema bila je na strani Poljaka, te je pri rezultatu 5:5 vezao dva poena i ukupno šestu meč-loptu iskoristio za pobedu.

U drugoj rundi sačekaće boljeg iz duela između Baeza i Drejpera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.