Đere opet s protivnikom iz svoje najdraže pobede

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2019, 03:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đere opet s protivnikom iz svoje najdraže pobede

Pošto je u drugom kolu na šljaci u Sao Paulu savladao 35-godišnjeg Tunišanina Žazirija sa 6:3, 3:6, 7:6 (7:2), naš teniser se u četvrtfinalu sastaje sa 18-godišnjim Kanađaninom Ože Alijasemom, a njega je onomad pobedio za trijumf u Riju.

Laslo Đere, koga je pobeda u njegovom prvom finalu na turniru ATP vinula s 90. mesta svetske liste na 37, postigao je i šestu pobedu na brazilskoj zemlji (čitaj i šljaci). >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dok je u Riju, međutim, sve ostvario u dva seta, u Sao Paulu je i u drugom kolu morao da igra odlučujući.

Savladao je Maleka Žazirija (45. mesto), veterana iz Tunisa, drugog nosioca, koji mu je bio dužnik iz polufinala u Istanbulu prošle godine. Meč je trajao dva i po sata.

Prvi set je pripao našem junaku pošto je, iskoristivši treću brejk-loptu u šestom gemu, poveo s 4:2. Taj prelomni momentum je pretočio i u vođstvo u setovima. U drugom setu je Tunišanin stekao prednost s 2:0, Đere je izjednačio, ali je njegov supernik nadalje držao konce igre u svojim rukama.

U setu odluke nije bilo nijedne prilike za brejk. U taj-brejku je nagoveštaj Đereove pobede bilo vođstvo s 4:0. Žaziri se primakao samo do 4:2. Sledeća tri poena su pripala našem igraču.

Protivnik u četvrtfinalu mu je isti onaj junoša iz finala iz Rija, koji se isto pomakao na listi krupnim korakom - sa 104. mesta na 60. Sada se međusobno bolje poznaju, a prednost 23-godišnjeg Senćaina opet bi trebalo da bude njegova pribranost nasuprot povremenoj brzopletosti kanadskog tenisera.

Ko prođe dalje, sastaće se u polufinalu s uspešnijim iz argentinskog duela Gvida Pelje (48) i Marka Trunheljitija (121).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.