Đere: Znam da sam u timu zbog otkaza, ali zaslužio sam

Izvor: N1 televizija, 06.Sep.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đere: Znam da sam u timu zbog otkaza, ali zaslužio sam

Mladi srpski teniser Laslo Đere istakao je da mu je čast što je deo Dejvis kup tima Srbije, pošto je odrastao u uz 'velika dela moćne četvorke'.

Selektor Nenad Zimonjić je za polufinalni duel Svetske grupe Dejvis kupa protiv Francuske pozvao Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i mlađanog Đerea.

„Oduvek mi je bio san da budem deo Dejvis kup tima Srbije, član moćne četvorke uz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << čije sam mečeve, rezultate i velika dela odrastao. Srećan sam zbog poziva selektora Nenada Zimonjića i zahvalan što sam dobio čast da idem u Lil na meč protiv Francuske. Znam da sam se u timu našao zbog otkaza naših najboljih igrača, ali znam i da sam svojim rezultatima u ovoj godini i zaslužio da debitujem u Dejvis kupu. Moj san se polako ostvaruje, a jedno je sigurno, da ukoliko izađem na teren u Lilu daću ne svoj maksimum, već i više od toga“, ističe Đere.

Može se reći najjači tim kojim raspolaže domaćin dočekaće u Lilu na stadionu „Pjer Morua“ srpsku selekciju.

„Idemo na megdan jednom od najjačih timova na svetu. Ali sport je takav, nepredvidiv, nikad se ne može tvrditi ni po snagama na papiru da će biti ovo ili ono. Treba verovati u sebe i svoj tim, i dati sve od sebe za uspeh. Nisam neko ko puno priča, volim da se sve što ima da se kaže, da se kaže delima na terenu, neka tako bude i ovaj put. Igraću da pobedim, da pobedi Srbija“.

Trenutno je na 98. teniser sveta iza sebe ima najbolju godinu na profesionalnom nivou, sa tri finala čelindžera, od koji jedan osvojen u Peruđi i osvojen fjučers u Opatiji. Igrao je i polufinale ATP turnira u Budimpešti, gde je savladao Medvedeva, Troickog, Verdaska.

„Sjajna godina je iza mene. Iako ima još dva meseca takmičenja, mogu reći da sam zadovoljan postignutim, ali se ne zaustavljam. Svakodnevno radim na tome da svaki naredni meč budem još bolji, da svaka nedelja donese nešto novo i još pozitivnije u mojoj sportskoj priči. Moram da istaknem da mi je saradnja sa trenerom Dejanom Petrovićem donela neophodnu dozu samopouzdanja i vere u sebe, što je i donelo dati rezultat. Cilj do kraja sezone je postići što bolji rang, kako bi miran dočekao glavni turnir Otvorenog prvenstva Australije“, zaključio je Đere.

Duel između Srbije i Francuske na programu je od 15. do 17. septembra.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.