De Minor demantovao: Nisam pod istragom, vakcinisan sam

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 20:10

De Minor demantovao: Nisam pod istragom, vakcinisan sam

Australijski teniser Aleks de Minor negirao jeda je pod istragom policije zbog kupovine lažnih kovid pasoša.

Rekao je da je primio dve doze vakcine protiv koronavirusa.

De Minor je na društvenim mrežama naveo da je prvu dozu vakcine primio prošlog leta u Londonu, a drugu u bolnici u Madridu.

"Danas su se pojavile vesti da je bolnica pod istragom zbog lažnih kovid pasoša određenim pacijentima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Želim da budem 100 odsto jasan da sam primio drugu dozu i da imam potpuno validnu, tačnu i istinitu evidenciju o vakcinaciji. Svi oko mene, uključujući i moju porodicu su potpuno vakcinisani", rekao je De Minor.

Španska policija je ove nedelje završila drugu fazu istrage, pokrenute u januaru protiv španskog ogranka organizacije koja je obezbeđivala falsifikovane kovid pasoše i PCR testove putem aplikacija za razmenu poruka.

Istraga je utvrdila da su vođe ove grupe bile stacionirane u Francuskoj.

Ukupno 11 osoba je uhapšeno zbog "falsifikovanja ili korišćenja falsifikata", a još oko 2.200 ljudi je pod istragom da su na prevaru pribavili kovid propusnice.

"Nisam ni na koji način 'pod istragom' kako se sugeriše, a moje ime je povezano sa ovom pričom samo zato što sam bio pacijent u bolnici (kao i hiljade drugih)", naveo je De Minor.

Istraga je u toku, a završna faza biće usmerena na hapšenje glavnih članova organizacije.

De Minor je u januaru učestvovao na Australijan openu gde je vakcinacija protiv koronavirusa bila obavezna, zbog čega je prvi teniser sveta Novak đoković isključen sa turnira i deportovan iz zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.