DISKVALIFIKOVANA ZBOG NOVAKA: Japanka na Rolan Garosu pogodila skupljačicu lopti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2023, 14:37

DISKVALIFIKOVANA ZBOG NOVAKA: Japanka na Rolan Garosu pogodila skupljačicu lopti (VIDEO)

Morali su da je izbace, da ne bi ponovo bilo aktuelno izbacivanje Novaka

Japanska teniserka Miju Kato, koja je igrala u paru sa Indonežankom Aldilom Sutjiadi, diskvalifikovana je sa Rolan Garosa pošto je posle jedne duple servis greške nehotično lopticom pogodila devojčicu koja je bila zadužena za skupljanje istih na drugom kraju terena.

Sara Sorribes y Marie Bouzkova, a 1/4F de #RolandGarros por descalificación >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << de Kato/Sutjiadi

Kato le ha dado un pelotazo a una recogepelotas con el punto ya terminado pic.twitter.com/qT54pQvS5y

— Fran Marco (@FranMarco19) June 4, 2023

U trenutku diskvalifikacije Kato i Sutjiadi gubile su sa 1:0 u setovima (7:6) od Mari Buzkove (Češka) i Sare Soribes Tormo (Španija), ali su u drugom vodile sa 3:1. Bio je to meč osmine finala.

Japanka nije mogla da se pomiri sa diskvalifikacijom, pa je u suzama napustila teren, a Buzukova i Soribes Tormo prve su zahtevale da se njihove protivnice izbace sa turnira.

Ovaj slučaj je sve podsetio na onaj koji je Novak Đoković doživeo u Sjedinjenim Američkim Državama kada je, takođe iz nehata, pogodio Lauru Klark, linijskog sudiju, te je izbačen sa turnira.

Da nije bilo toga možda bi se ovaj meč i nastavio, ali sada je to bilo nemoguće, a da ne bude preipitivanja tog slučaja.
Pogledaj vesti o: Fiat Punto,   Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Japanska dubl igračica diskvalifikovana sa Rolan Garosa zato što je pogodila skupljačicu lopti

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2023

Japanska teniserka Miju Kato i njena partnerka u dublu Indonežanka Aldila Sutjiadi, diskvalifikovane su sa Otvorenog prvenstva Francuske.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.