Čilić: To su ti moji usponi i padovi protiv najboljih

Izvor: B92, 12.Nov.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čilić: To su ti moji usponi i padovi protiv najboljih

Hrvatski teniser Marin Čilić prokomentarisao je poraz od Aleksandra Zvereva na startu Završnog mastersa u Londonu.

Čilić je u oba seta imao brejk prednosti, ali je izgubio od Nemca u dva taj-brejka.

Počeo je sjajno, poveo 4:1, imao brejk loptu za 5:1, ali nije uspeo da kapitalizuje svoju inicijativu.

"Nakon toga su se stvari okrenule >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kraj prvog seta otišao je na njegovu stranu. Taj taj-brejk sam mogao da dobijem, ali sam bio mnogo bolji na početku i šteta što sam izgubio taj set", objašnjava Čilić.

Sličan tok imao je i drugi set, pa je Hrvat šesti put zaredom izgubio od Nemca.

"Drugi set sam imao 4:3 i brejk, servirao, ali sam i to ispustio. U ovakvim mečevima, protiv najboljih, događaju mi se ti mali usponi i padovi. Moram raditi na tome da mi se to ne događa tako često".

Tako je Čilić deveti put poražen u desetom meču na Završnom turniru.

"U prvih nekoliko godina nisam se snašao sa uslovima i lopticama. Nisam pronalazio najbolju igru, ali poslednjih sezona se osećam vrlo dobro. Imao sam sjajnih mečeva, u kojima sam bio u vođstvu, ali ispuštao prednost. Mislim da je stvar u tome što nakon stvorenih prilika nisam uspevao da iskoristim to vođstvo".

U narednim mečevima u grupi "Guga Kuerten" očekuju ga dueli sa Novakom Đokovićem i Džonom Iznerom.

"Videćemo kako će se stvari razvijati. Bilo bi bolje da sam ušao u turnir s pobedom. Ali, šta je tu je. Pružiću sve od sebe, idem uzdignute glave protiv Iznera i Đokovića, verujem da mogu da iskoristim svoje šanse", zaključio je Čilić.

U drugom meču prvog kola grupe igraju Đoković i Izner.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.