Argentinci impresionirani Novakom, raduju se meču sa Srbima

Izvor: Politika, 13.Sep.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentinci impresionirani Novakom, raduju se meču sa Srbima

BEOGRAD - Teniseri i selektor argentinske Dejvis kup reprezentacije rekli su danas da je Srbija jako težak rival, koji u svojim redovima ima pravog svetskog „broja jedan”, ali da će njihova ekipa učiniti sve da pobedi.

Argentinski igrači su novinarima u Beogradu rekli i da su impresionirani igrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Novaka Đokovića u finalu Ju-Es Opena i pobedom nad Rafaelom Nadalom, a David Nalbandijan ocenio je da je to bilo jedno od najboljih finala svih vremena.

Selektor Modesto „Tito” Vaskez priznao je snagu Srbije, ali je rekao da je cilj pobeda u polufinalnom duelu koji počinje u petak. „Drago nam je što smo u Beogradu i što igramo protiv velikog protivnika kakav je Srbija. Došli smo u najjačem sastavu, dobro smo se spremali i još se spremamo, tako da ćemo probati da pobedimo u ovom meču”, rekao je Vaskez.

Argentina je doputovala u najjačem sastavu: Huan Martin Del Porto, David Nalbandijan, Huan Ignasio Čela i Huan Monako. Pretpostavlja se da će najbolji igrač, Del Potro, igrati singl, ali se ne zna ko će nastupati u dublu. „Spreman sam da igram, a šta - to će odlučiti selektor. Pretpostavljam da ću igrati dubl, ali to zavisi od kapitena”, rekao je Čela.

Najviše vremena na druženju sa novinarima otišlo je, ipak, na jutrošnju pobedu Đokovića nad Nadalom u četiri seta, koju su svi igrači gledali. Del Potro je rekao da je Novak zasluženo trenutno prvi na ATP listi. „Naravno da smo gledali finale. Novak i Rafa su igrali jako lep tenis, ali je Novak pokazao da je pravi svetski 'broj jedan'. Biće teško protiv njega, ali će nam biti i drago da igramo protiv takvog protivnika. Drago mi je zbog njega, u dobrim smo odnosima i zaslužio je ovo”, rekao je Del Potro. „Znamo i da će biti umoran, jer će doći tek u sredu ili četvrtak, ali on trenutno igra zaista na višem nivou, tako da ne verujem da će to imati uticaja”, dodao je popularni „Delpo”.

Iskusni Nalbandijan vratio se u reprezentaciju posle dve godine odsustva. On je ove godine duže odsustvovao zbog hernije, ali je rekao da se oseća dobro. I on je rekao da je gledao finale Ju-Es Opena. „Finale je bilo malo kasno za moj ukus (završilo se nešto pre tri ujutru), ali moram da priznam da je to jedno od najboljih finala ikada”, rekao je Nalbandijan.

„Znam i Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, to su dobri igrači i fizički jako spremni. Mogu da odigraju i tri-četiri seta i da im ništa ne smeta. Biće teško”, rekao je Nalbandijan.

Beta

objavljeno: 13.09.2011.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Argentinci impresionirani Novakom

Izvor: NaDlanu.com, 13.Sep.2011

BEOGRAD, 13. septembra 2011. (Beta) - Teniseri i selektor argentinske Dejvis kup reprezentacije rekli su u utorak da je Srbija jako težak rival, koji u svojim redovima ima svetskog "broja jedan", ali da će njihova ekipa učiniti sve da pobedi... BEOGRAD, 13. septembra 2011. (Beta) - Teniseri i selektor...

Nastavak na NaDlanu.com...

DK: Argentinci hvale Novaka i misle na pobedu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2011

Teniseri i selektor argentinske Dejvis kup reprezentacije ističu da je Srbija jako težak rival, koji u svojim redovima ima pravog svetskog "broja jedan", ali da će njihova ekipa učiniti sve da pobedi...Argentinski igrači su novinarima u Beogradu rekli i da su impresionirani igrom Novaka Đokovića...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.