Alkaras uz dosta muke do trećeg kola Sinsinatija

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 07:59

Alkaras uz dosta muke do trećeg kola Sinsinatija

Prvi teniser sveta Karlos Alkaras plasirao se u treće kolo Mastersa u Sinsinatiju.

Španca je u drugom kolu posle dosta muke poebdio Australiajnca Džordana Tompsona 7:5, 4:6, 6:3, posle dva sata i 48 minuta.

Velika borba viđena je u prvom setu koji je trajao skoro sat i po, a prvi do brejka u ovom delu igre stigao je Tompson, koji je u šestom gemu oduzeo servis španskom igraču.

Alkaras je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narednom gemu uzvratio istom merom, da bi brejkom u 11. gemu stvorio sebi šasnu da svojim servisom završi prvi prvi set.

Morao je Alkaras da spašava brejk loptu u 12. gemu, ali je nakon toga iskoristio prvu set loptu i poveo u setovima.

Kao i u prvom, i u drugom setu prvi brejk viđen je u šestom gemu, kada je teniser i za Australije iskoristio loš servis gem najboljeg na svetu i poveo sa 4:2.

Kada je trebalo da servira za izjednačenje u setovima, Tompson je dozovilio Alkaras da napravi brejk i da smanji na 4:5.

Nije to pokolebalo Australijanca, koji je gem na servis Španca odlično počeo sa tri vezana poena, prvu brejk loptu nije iskoristio, ali jeste drugi i u setovima je bilo 1:1.

Na startu trećeg seta Alkaras je odmah napravio brejk i u nastavku seta čuvao je svoju prednost, a da bi u devetom gemu još jednom uspeo da oduzme servis rivalu. Iskoristio je prvu set loptu i otišao u treću rundu.

Naredni rival biće mu bolji iz okršaja iz Tomija Pola i Igoa Imbera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.