Aleksandar Zverev: Bolje i bez navijača nego nikako

Izvor: RTS, 25.Apr.2020, 18:57

Aleksandar Zverev: Bolje i bez navijača nego nikako

Mladi nemački teniser Aleksandar Zverev, koji trenutno trenira na Floridi, priželjkuje nastavak teniserske sezone čak i ako bi to bilo bez prisustva publike. Kao i drugi sportisti širom sveta radi na održavanju forme u otežanim uslovima ali je analizirao i svoj dosadašnji stil igre.
Aleksandar Zverev, trenutno sedmi na listi tenisera sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenira na Floridi, preko društvenih mreža je u stalnom kontaktu sa teniserima širom sveta a za tamošnje medije je komentarisao trenutnu situaciju.

"Postoji mogućnost da se epidemija završi ranije u Evropi nego u Sjedinjenim Državama, pa bi raspored mogao da bude prilagođen. Najviše bih voleo kada bismo igrali pred navijačima, ali bolje i bez njih nego nikako. Još je april, imamo dovoljno vremena da donesemo pravu odluku", ocenio je Zverev.
Teniska sezona je suspendovana do 13. jula, a Zverev je istakao da će do tada raditi na poboljšanju servisa i samopouzdanja.
"Sve je počelo kada sam izgubio samopouzdanje prošle sezone. Znam da sam jedan od najboljih na svetu kada dobro serviram. Ali kada to nije slučaj, onda lako gubim. Moram da igram agresivnije, pametnije."
Aleksandar Zverev je ovu godinu odlično počeo u januaru plasmanom u svoje prvo Gren slem polufinale u karijeri savladavši Stena Vavrinku na turniru u Melburnu. U polufinalu ga je zaustavio Dominik Tim, a potom pandemija koronavirusa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.