ATP Sankt Peterburg: Šesti put Čilić koban za Janka

Izvor: Dzungla.org, 30.Okt.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP Sankt Peterburg: Šesti put Čilić koban za Janka

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se domogne treće titule u svojoj karijeri pošto je poražen u finalu turnira u Sankt Peterburgu od hrvatskog tenisera Marina Čilića sa 2:1  po setovima 3:6, 6:3, 2:6, posle velike borbe koja je trajala dva sata i 17 minuta igre.
U prvom setu teniseri su bili sigurni na svoj servis do šestog gema, kada je Hrvat uspeo da načini brejk i povede sa 4:2. Svemu tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << prethodila je situacija iz prethodnog gema, kada je Tipsarević ušao u raspravu sa sudijom, pošto mu nije ovaj dozvolio da traži čelendž, a onda je usledio manji pad koncentracije našeg tenisera. Do kraja Čilić je zadržao brejk prenosti i slavio sa 6:3.
U nastavku meča, Janko se vraća u meč na najbolji mogući način i nakon osvojenog servis gema, u narednom, oduzima servis svom rivalu pošto koristi prvu brejk-loptu. Naš as je nakon toga bio siguran i na svoj servis, poveo sa 3:0, da bi Čilić na svoj servis stigao do prvog gema. U petom gemu Tipsarević je imao čak dve prilike za novi brejk, ali je Čilić nekako uspeo da se odbrani. Međutim, brejk prednosti našem teniseru je bio dovoljan za izjednačenje u setovima, (6:3).
Čilić je poveo na startu trećeg seta, da bi Janko tražio medicinski tajm-aut zbog bolova u stopalu. Nakon toga viđeno je izjednačenje (1:1), a borba gem za gem potrajala je do šestog gema, kada je Hrvat oduzeo servis Tipsareviću, poveo sa 4:2. Čilić je zatim bio siguran i na svoj servis, da bi u poslednjem gemu iskoristio treću meč-loptu i došao do trofeja.
(Izvor: Sportal)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.