Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Halep i Kiz sigurne, preokret Kerberove i Pliškove

Prva teniserka svijeta Rumunka Simona Halep plasirala se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila Naomi Osaku iz Japana poslije dva seta, 6:3, 6:2.

Halep je pobijedila 72. teniserku svijeta poslije sat i 20 minuta. Rumunka je pet puta oduzela servis protivnici, koja je napravila jedan brejk.

Halep će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bila bolja od sunarodnice Barbore Stricove sa 6:7 (5:7), 6:3, 6:2.

Rumunka mora da osvoji titulu u Melburnu ako želi da zadrži prvo mjesto na WTA listi.

Njemačka teniserka Andželik Kerber plasirala se dnaas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila Su Vej Si sa Tajvana poslije tri seta, 4:6, 7:5, 6:1.

Kerber je pobijedila za dva sata i 11 minuta i ostala jedina osvajačica grend slem turnira u ženskom žrijebu u Melburnu.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanke Medison Kiz, koja je poslije 70 minuta pobijedila Francuskinju Karolinu Garsiju sa 6:3, 6:2.

Kiz još nije izgubila set na turniru, a plasirala se u četvrtfinale Melburna prvi put poslije tri godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.