Telekom: Radimo na prenošenju fiksnih brojeva

Izvor: Mondo, 11.Dec.2012, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom: Radimo na prenošenju fiksnih brojeva

Telekom Srbija preduzima sve neophodne mere kako bi u što kraćem roku korisnicima omogućio prenošenje fiksnih telefonskih brojeva u drugu mrežu, rečeno je danas agenciji Beta u toj kompaniji.

Kako su istakli, Telekom Srbija je pokrenuo sve potrebne aktivnosti kako bi obezbedio tehničke i sve druge uslove za primenu prenosivosti broja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svojoj mreži, ali su se u toku tog procesa pojavili objektivni problemi za ostvarivanje predviđenog roka.

Precizira se da su složeni administrativni i tehnički zahtevi doveli u pitanje ostvarivanje neophodnih preduslova za prenosivost brojeva u mreži fiksne telefonije do 1. decembra 2012, datuma koji je prvobitno naveden u Pravilniku prenosivosti broja u javnim telefonskim mrežama na fiksnoj lokaciji.

"Svesni objektivnih problema u ostvarivanju unapred zadatog roka, blagovremeno smo obavestili Ratel kao nadležno telo", kažu u Telekomu Srbije.

U toj telekomunikacionoj kompaniji napominju da se Telekom Srbija uvek zalagao za potpunu liberalizaciju tržišta i pozdravlja pojavu drugih kompanija kao što su Orion Telekom i SBB u pružanju usluga i u fiksnoj telefoniji.

"Smatramo da će dobra konkurencija doprineti tržišnom određivanju cena usluga, ali i dodatnoj diversifikaciji naših ponuda u fiksnoj telefoniji", rekli su agenciji Beta u Telekomu Srbije.

(Beta)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.