Raspisan novi konkurs za mlade programere

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan novi konkurs za mlade programere

Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus mts app konkursa namenjen talentovanim učenicima srednjih škola.

Reč je o školama sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku, informatiku i računarstvo.

Konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje u Android™-u i iOS-u Telekom Srbija organizuje po osmi put i time još jednom potvrđuje svoju usmerenost ka ulaganju u mlade talente >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njihovo usavršavanje na polju savremenih tehnoloških i komunikacionih rešenja. Predstojeći mts app konkurs okupiće najveći broj učenika do sada, budući da u njemu učestvuje čak 37 škola iz čitave Srbije.

Kao i prethodni i ovaj konkurs će imati regionalni karakter, jer će u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica, prema istim pravilima, biti realizovan i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Timovi učenika takmičiće se prvo u državnom finalu, sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih, stiču pravo da se nađu u konkurenciji "Regionalnog app izazova“ i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva.

"Glavnu nagradu na Regionalnom app izazovu predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

Na oba nivoa takmičenja – državnom i regionalnom finalu, vrednuje se ideja, kompleksnost rešenja, realizacija, inovativnost, a posebno društveno korisna namena aplikacija, doprinos razvoju telekomunikacionih usluga, kao i doprinos unapređenju upotrebe mobilnih telefona i uređaja.

Telekom Srbija ovim konkursom nastoji da podstakne kreativnost, timski i preduzetnički duh među talentovanim srednjoškolcima, pružajući im mogućnost da unaprede i primene svoje znanje u procesu izrade aplikacija.

Kao projekat koji podstiče mlade da kroz izradu aplikacija realizuju jedan svoj projekat, razviju preduzetničke veštine i na taj način postanu pokretači, mts app konkurs jedan je od vodećih u okviru kampanje "Pokrećemo pokretače“ kojom Telekom Srbija ističe pokretače pozitivnih promena u svom okruženju.

Više informacija o mts app konkursu, prijavljivanju i uslovima na linku: https://www.mts.rs/otelekomu/drustvena-odgovornost/appkonkurs/o-mts-app-konkursu

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Telekom Srbija pokreće mlade programere – mts app konkurs ponovo okuplja srednjoškolce

Izvor: Story, 01.Okt.2018

Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus mts app konkursa namenjen talentovanim učenicima srednjih škola sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku, informatiku i računarstvo. Konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje u Android™-u i iOS-u Telekom Srbija organizuje po osmi put...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.