Proglašeni pobednici 7. Regionalnog app izazova

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Mar.2024, 14:39

Proglašeni pobednici 7. Regionalnog app izazova

Na tradicionalnom, sedmom po redu „Regionalnom app izazovu“ koji organizuju kompanije Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, članice Telekom Srbija grupe, svoja idejna rešenja u vidu aplikacija koje olakšavaju život i imaju potencijal da utiču na pozitivan razvoj društva, predstavili su članovi 15 timova srednjoškolaca iz regiona.

Nakon nacionalnih takmičenja, na kojima je po pet timova iz svake >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << zemlje izborilo učešće na završnom takmičenju u Beogradu, za najuspešnije proglašene su aplikacije:

– „Vision Assist“ tima iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice

– „ARTour“ tima iz Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića

– i aplikacija „BQuiet“ tima iz Mitrovačke gimnazije iz Sremske Mitrovice.

Aplikacija „Vision Assist“ nagrađena je i specijalnom nagradom za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“.

Uručenje nagrade pobedničkom timu iz Srbije

Pobednički timovi dobijaju priliku da posete konferenciju u Barseloni posvećenu kreativnosti, vizuelnim i digitalnim umetnostima, dok su dobitnicima specijalne nagrade uručeni prestižni mobilni telefoni.

Obraćanje Vladimira Lučića

Talentovani učenici imali su priliku da, tokom rada na aplikacijama, uz podršku svojih profesora ali i zaposlenih u Telekomu Srbija, m:tel-u Crna Gora i m:tel-u Bosna i Hercegovina, primene znanje stečeno u školi, unaprede sposobnosti rada u timu i da prezentujući aplikacije kao gotov proizvod, zaokruže kreativni proces.

Generalna direktorka kompanije m:tel BiH Jelena Trivan istakla je da je ovo takmičenje još jedan dokaz da sve tri zemlje iz kojih dolaze takmičari polažu velike nade u mlade ljude i daju podsticaj da oni u njima ostanu i razvijaju se.

Dušan Radusinović, direktor Sektora za strategiju i rizike m:tel-a Crna Gora, čestitao je pobednicima i izrazio zadovoljstvo što ovaj projekat tradicionalno okuplja najtalentovanije mlade ljude iz regiona.

U ime pobedničkog tima iz Srbije, učenik Andrej Filko je izrazio veliko zadovoljstvo i ponos zbog osvojene nagrade, ali i aplikacije za koju veruje da će korisnicima doneti pozitivno iskustvo.

Posle tri godine održavanja online, Regionalni app izazov okupio je juče u Beogradu učenike iz regiona koji su pored učešća u takmičenju imali mogućnosti da se upoznaju sa radovima i načinom razmišljanja svojih vršnjaka iz regiona, da se druže i posete Muzej Nikole Tesle.

Poseta Muzeju Nikole Tesle

Dodatna motivacija za učenike bilo je i predavanje Davora Sakača, direktora TS Ventures Fonda, koji je ukazao na kretanje trendova u startap okruženju i učenicima pružio dodatne informacije kako u budućnosti da se izbore sa svim izazovima i svoje proizvode učine konkurentnim u dinamičnom tržišnom okruženju.

Glavna fotografija: Pobednici 7. Regionalnog app izazova

Autor fotografija: Matija Vukov

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.